Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Möt Nyheter24:s nya New York-korre

- 07/12/2011, 13:23 -

Privat

Vi hälsar Nyheter24:s nya New York-korrespondent, Ebba Lövenskiold, varmt välkommen! Stifta bekantskap med Ebba, och läs mer om hennes liv i staden som aldrig sover, här.

Välkommen, Ebba! Vad kommer du att göra för Nyheter24?

– Jag kommer att skriva nöjes- och kulturreportage och intervjuer. Ni kommer bland annat att få läsa exklusiva intervjuer med filmstjärnor och jag kommer också att ge er insidertips till NYC. 

Du är baserad i New York, hur är livet där?

– I New York får jag dagligen den dos intryck jag behöver. I denna kokande gryta trängs hela världen – alla folkslag, kulturer, drömmar, alla ytterligheter finns och möts här. Jag tror att staden hjälper mig att hålla mitt hjärta och sinne öppet.

Vad är det bästa med New York?

– New York är magiskt! New York har allt! Jag blir bara mer och mer förälskad för varje dag.

Så hur skulle du beskriva ditt förhållande till staden?

– Som en stormig affär. Till en början nästan ohälsosamt stormig. Nu har vi hittat varandra på ett djupare och mer harmoniskt plan.

Hur ser en typisk fredagskväll ut i NY?

– Det bästa med fredagskvällar i New York är förmodligen att det inte finns några typiska fredagskvällar i New York. Oftast börjar den på en restaurang någonstans. Men sluta kan den lika gärna göra på en cool klubb på en takterrass i Meatpacking, som i ett sunkigt karaoke-rum någonstans i Korean Town.

Vad saknar du mest med Sverige?

– Jag är uppvuxen på den skånska landsbygden och har fortfarande ena foten kvar där. Att dra på mig gummistövlarna och gå ut i skogen eller hoppa upp på hästryggen är vad jag längtar efter när jag är i New York – och även det första jag gör när jag kommer hem till Skåne. 

Hur ofta stöter man på kändisar i "The Big Apple"?

– I New York är alla kändisar. Alla är också framgångsrika och lyckliga och unga och vackra och tjänar massor av pengar. Det är det fina med den amerikanska kulturen.

Vem är den trevligaste kändisen du har intervjuat?

– De är ofta trevliga tycker jag. Matt Damon är alltid trevlig.

Vilken kändis skulle du blir starstruck av att möta?

– Oj, svårt. Förmodligen någon stark kvinna. Madonna kanske.

Sist men inte minst, dela med dig av dina bästa NY-tips!

– Oj, jag har så många! Men berättar jag dem här kommer ni ju inte att läsa mina artiklar. Gör det istället vet jag!

Läs Ebbas intervju med Justin Timberlake här!