Måndag 19 Apr
Stockholm

I dag går Pär Lernström från miljonsuccé till grå radiobunker

Pär Lernström.
1 av 3
Pär Lernström. Foto: Charlotte Brunzell/All Over Press Sweden
Pär Lernström.
2 av 3
Pär Lernström. Foto: Charlotte Brunzell/All Over Press
Pär Lernström.
3 av 3
Pär Lernström. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Pär Lernström byter underhållningsprogram på primetime till att sända radio.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Pär Lernström

Pär inledde sin karriär i Mix Megapol och nu är han tillbaka på radion, den här gången på Sveriges Radio. Han har tidigare varit programledare för Idol och Parlamentet.

Pär Lernström, 31, har snabbt blivit en av Sveriges mest folkkära programledare. Trots succérna med både "Idol" och "Parlamentet", som Pär var programledare för, så valde TV4 att lägga ned bägge programmen. Pärs förbannelse eller bara otur?

I december 2010 ersattes "Parlamentets" programledare Anders S Nilsson av Pär Lernström. Det hade tidigare riktats hård kritik mot programmet och många ansåg att det var sexistiskt. Anders S Nilsson stannade kvar - som producent. Den nya given var att "Parlamentet" skulle bli mindre grabbigt.
Tittarsiffrorna dalade och hösten 2011 hade programmet katastrofsiffror, och i decemebr 2011 avslöjade Nöjesbladet att showen skulle läggas på is.

Och samma visa blev det med "Idol". TV4 valde att lägga programmet på is, och plötsligt stod Pär utan jobb. TV4:s programchef Fredrik Arefalk bedyrar att besluten inte har med Pär att göra.

- Pär har gjort ett kanonjobb som programledare för bägge programmen så det har definitivt inget med honom att göra, säger Fredrik Arefalk till branschtidningen Resumé.

Stannar i glamouren

Då såg Sveriges Radio sin chans och passade på att hugga tag i programledare. Den 20 januari är det premiär för Pär Lernströms nya radioshow "PP3" i P3. Pär får ett helt eget radioprogram där han varje vardag kommer att diskutera aktuella popkulturella ämnen.

Men Pär lämnar inte helt det glamourösa livet framför tevekamerorna bakom sig. Han har fortfarande kvar sitt kontrakt med TV4 och väntar bara på att kanalen ska vaska fram något roligt för honom att göra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela