Filmbolag stämmer Gudfadern-författarens son

- 22/02/2012, 10:21 -
Författaren till "Gudfadern", Mario Puzo.
1 av 2

Författaren till "Gudfadern", Mario Puzo.

AP Photo/Evan Kafka/Scanpix

"Gudfadern" blev, som bekant, fimatiserad..
2 av 2

"Gudfadern" blev, som bekant, fimatiserad..

AP Photo/Paramount Pictures/Scanpix

Sonen till den stora författaren av Gudfadern-böckerna har tillåtit att ännu en uppföljare skrivs. Men filmjätten sätter stopp.

Böckerna som blev till en kultförklarad filmserie hade kunnat få en till uppföljare. Men inte om Paramount Pictures får bestämma.

Filmbolaget påstår att de äger rättigheterna till Mario Puzos "Gudfadern" och kräver att inga fler uppföljare skrivs. Sonen till författaren har trots det redan godkänt uppföljare, uppger the Hollywood Reporter.

Paramount har rättigheterna

Paramount ska ha tillhandhållit rättigheterna till Puzos "Gudfadern" redan 1969. Därmed är det upp till filmbolaget att avgöra om uppföljare eller andra versioner av boken ska få produceras.

Efter Puzos död tog hans son, Anthony Ruzzo, över företaget. Han visade stort intresse för uppföljare gjorda av andra författare och Paramount gick med på att endast låta göra en uppföljare - "The Godfather Returns".

Gjorde uppföljare utan tillåtelse

Men Puzo-företaget tillät ännu en uppföljare att göras, "The Godfather's Revenge". Boken gjorde dock ingen succé.

Paramount tror nu att Puzo-företaget har en tredje uppföljare, som går under namnet "The Family Corleone", på gång. Filmbolaget tar det därför till domstolen för att stoppa den från att bli publiserad.