Daryl Hannah gjorde sitt blott tredje större framträdande i den första "Blade Runner".
1 av 3
Daryl Hannah gjorde sitt blott tredje större framträdande i den första "Blade Runner". - Foto: SCANPIX
Regissören Ridley Scott är i alla fall ombord.
2 av 3
Regissören Ridley Scott är i alla fall ombord. - Foto: SCANPIX
Återvänder Harrison Ford till rollen som Rick Deckard?
3 av 3
Återvänder Harrison Ford till rollen som Rick Deckard? - Foto: SCANPIX

Blade Runner kan få uppföljare

"Blade Runner 2"? "Rick Deckard - återkomsten"? Titeln på filmen är ännu inte satt - men nu talas det om att kultrullen "Blade Runner" ska få en uppföljare.


Uppföljare på uppföljare på uppföljare. Genererar det pengar gör Hollywood uppföljare. Nu verkar filmbolaget Alcon Entertainment vilja väcka liv i den 30 år gamla "Blade Runner".

Den stilbildande science fiction-rullen med Harrison Ford i rollen som Rick Deckard, den avdankade snuten som jagar androider, var ingen kassako när den kom 1982 men genererade två Oscarsnomineringar och har sedan dess nått en kultstatus bland filmfantaster och anses ha varit väldigt stilbildande för science fiction-genren.

En av manusförfattarna till den första filmen, Hampton Fancher, för enligt The Hollywod Reporter diskussioner om en uppföljare med Alcon Entertainment och regissören Ridley Scott. Ridley Scott, som bland annat regisserat "Alien", "Gladiator" och "Black Hawk Down", har sagt att Blade Runner förmodligen är hans mest kompletta verk. Om Harrison Ford är anknuten till projektet är oklart.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!