Känner du igen dig?
1 av 3
Känner du igen dig? - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
Alla hade vi förhoppningarna om det perfekta kalaset
2 av 3
Alla hade vi förhoppningarna om det perfekta kalaset - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Men det var sällan det blev helt perfekt.
3 av 3
Men det var sällan det blev helt perfekt. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

De 5 värsta incidenterna du kunde uppleva på ett barnkalas

Alla minns väl hur mycket man älskade att både ha och gå på kalas när man var liten? Då minns ni även alla de incidenter som kunde inträffa som fick det perfekta kalaset att bli snäppet mindre perfekt.


1. Det vankas fiskdamm och förväntningarna är höga. Du kastar över repet som det strax börjar att rycka i, som ett tecken på att du fått napp. Du fiskar upp en påse som du direkt öppnar i jakt på gottesakerna och möts av - två mandariner och en ask russin. "Frukt är godis" säger mamman och nyper dig i kinden. När du senare åkte hem lämnade du medvetet kvar "godispåsen".

2. Det dansas hejvilt på det som då skulle liknas vid "dansgolvet". Plötsligt åker Céline Dion på och det är dags för tryckare. Du söker efter blicken från han som du är hemligt kär i men Murphys law var på dig redan som barn, så rätt var det är får du en knack på axeln. När du vänder dig om ser du han med konstiga kläder och snor under näsan som vill dansa. Fördelen i dag är att man kan tacka nej till drinkar, men den lyxen förekom inte då.

3. Kalaset är på sin topp då det plötsligt plingar på dörren. Du kikar upp från golvet och där står din mamma, som är tidigast av alla. Vrede, förtvivlan och sorg sprider sig i din mage samtidigt som du förklarar hur oförlåtlig och förödande denna handling är. Du klämmer in en sista ballerinakaka i munnen och bestämmer dig för att sluta prata för all framtid.

4. Dina presenter ligger nyöppnade och skimrande i en hög på golvet. Alla tar två sekunder för att syna vad som finns, för att sedan göra ett kollektivt svandyk på högen. Det brummas, det bankas och det turas om tills - det hörs ett lite för högt knak. Självklart är det någon stolle som haft sönder en av dina presenter. "Det var inte jag" ekar mellan väggarna då du med tunga steg och nedböjt huvud lunkar mot köket för att visa dina föräldrar vad som hänt. Förklaringen "olyckor händer" biter inte alls då du resten av kvällen slänger ett ont öga på gärningsmannen/kvinnan.

5. Du sitter på golvet i finkläderna och inväntar gästerna. Du sneglar mot alla uppställda godis och chips-skålar som du inte får ta av innan alla kommit. Tiden går, klockan tickar och ännu har det bara kommit cirka tre knodd-kompisar. Vart är alla? Senare på kvällen kommer ett lemmeltåg av knoddar. Då är det så klart någon annan i klassen haft kalas samtidigt. Du har med andra ord fixat en eftergädda. Hamburgarna och varmkorvarna ligger orörda (då de redan ätit på andra kalaset) och du får dåligt samvete för din mamma som lagat all mat.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!