Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Magdalena Graaf: "Jag är livrädd att utmålas som en rasist"

- 24/01/2014, 18:23 -
Magdalena Graaf talar ut i sin podcast.
1 av 5

Magdalena Graaf talar ut i sin podcast.

Rädd att missuppfattas.
2 av 5

Rädd att missuppfattas.

TT NYHETSBYRÅN

Magdalena Graaf.
3 av 5

Magdalena Graaf.

SVENSKA DAGBLADET

David Eberhard är en känd tyckare.
4 av 5

David Eberhard är en känd tyckare.

Claudio Bresciani

Han har skrivit boken "I trygghetsnarkomanernas land".
5 av 5

Han har skrivit boken "I trygghetsnarkomanernas land".

Claudio Bresciani

I sin senaste podcast pratar Magdalena Graaf om rädslan av att bli uppfattad som rasistisk och främlingsfientlig.

INTERNET. Magdalena Graaf är rädd att stämplas som främlingsfientlig. Hon talar om problemet i senaste avsnittet av den podcast hon har tillsammans med författaren, psykologen och tyckaren David Eberhard.

– Folk är så otroligt snabba på att skrika och peka finger. Man går på fisar för man är så fruktansvärt rädd att någon ska skrika att jag är rasist.  

Vidare pratar hon om incidenten på krogen Nosh & Show och Sverigedemokraterna. 

– Jag får ont i magen bara av att ta upp ämnet. Jag är så emot rasism och sympatiserar inte med SD, men jag tycker att det ska finnas en slags demokrati i landet, säger den 38-åriga trebarnsmamman och fortsätter: 

– Så fort du pratar om sådana här saker blir du livrädd, man är rädd att misstolkas och tolkas fel. Att utmålas som en rasistisk människa. Det är inte rätt att diskriminera, men vart går gränsen? Frågar hon sig innan hon avslutar: 

– Ska vi sätta små gula stjärnor på alla rasister så vi vet vilka det är? Helt plötsligt är vi lika fruktansvärda mot dem som de är mot oss. Jag blir bara så sur på det!