Tisdag 28 Sep
Stockholm

Åtta anledningar till att melodifestivalen är en plåga

Gustav Holmström
Gustav Holmström. Foto:

Nyheter24:s Gustav Holmström reder ut varför han hatar melodifestivalen.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är trött att spotta på Melodifestivalen. Men eftersom att folk år efter vägrar inse det så kommer här ännu en lista om varför det hela de facto är trött, signerat Nyheter24:s Gustav Holmström.

1. Det slutar aldrig.

Först är det 357 delfinaler. Sen är det något slags uppsamlingsheat så att de som fick stryk av Yohio i kvalet kan få vara med i finalen och få stryk av Yohio igen. Sen vinner Yohio finalen. Efter det så är det paus så att det kan vara reklam för samlingsskivan på teve. Sen är det europafinal, varpå reklamen för den samlingsskivan sätter igång.

Sen är det nytt år. Och allt börjar om.

2. Tiden.

Det är på lördagskvällar. Herregud, har folk verkligen inte bättre saker för sig på lördagskvällarna?

3. Musiken.

Yohio.

4. Diskussionerna

Jag vill inte vara med. Allt jag vill är att tycka att det är ointressant och genuint dum underhållning. Men då är man någon form av elitist. Vilket jag uppenbarligen är. Jag vill inte prata om melodifestivalen. För det är dumt.

5. "Fel låt vann"

Ja, fel låt vann. Alla låtar var fel. Rätt låt har aldrig vunnit, rätt låt kommer aldrig att vinna. Rätt låt har aldrig ens varit med i tävlingen.

6. "Mello"

Vad är det för smeknamn igen? Är det en fyraåring som kommit på det eller? Gediget uselt, i likhet med resten av tävlingen.

7. Chipshyllan

Det är utplockat i chipshyllan. En massa hobbyätare är på plats där och snor chipsen för oss konnässörer. Allt för att de ska kunna smälla i sig en påse framför sin själlösa lördagsunderhållning. Förjävligt för oss som har en massa andra hål i själen att fylla med chips.

8. Gnällspikar

Varje år börjar en massa människor spy ut sin galla över melodifestivalen. Jag är trött på det. Det enklaste sättet att slippa dessa gnällspikar vore helt enkelt att lägga ner hela jävla melodifestivalen och glömma att den någonsin existerat.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela