Torsdag 19 Maj
Stockholm

Betalade 56 000 för att avboka Kartellen

Avbokas igen.
1 av 4
Avbokas igen. Foto:
Anledningen till att kommunen valt att dra in finansieringen till spelningen är att de anser att bandet "glorifierar och förespråkar våld".
2 av 4
Anledningen till att kommunen valt att dra in finansieringen till spelningen är att de anser att bandet "glorifierar och förespråkar våld". Foto:
Bandet har tidigare blivit avbokade från Peace and Love.
3 av 4
Bandet har tidigare blivit avbokade från Peace and Love. Foto:
Bidl från Sebbe Staxx Instagram.
4 av 4
Bidl från Sebbe Staxx Instagram. Foto:

Det blev inget billigt kalas för festivalarrangörerna.

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Avbokades från Peace and Love

Kartellen avbokades från Peace and Love. Men efter protester och avhopp från andra artister drog Peace & Love tillbaka allt och välkomnade Staxx och Kartellen till festivalen.

Den kontroversiella hip hop-gruppen Kartellen med Sebbe Staxx i framkant har åter igen blivit avbokade från en spelning. Denna gång var det tänkt att de skulle uppträda på festivalen Keep it Loud men nu har alltså Linköpings kommun beslutat om att spelningen inte kommer att bli av.

"Glorifierar och förespråkar våld"

Anledningen till att kommunen valt att dra in finansieringen till spelningen är att de anser att bandet "glorifierar och förespråkar våld".

Inte helt gratis

Men att avboka Kartellen blev ett dyrt kalas. East FM lovade att bandet inte kommer att spela, varken mot betalning eller gratis, bara kommunen betalar dem. Linköpings kommun betalar därför hela 56 000 kronor för att inte Kartellen ska spela.

Kultur- och fritidschef Karin Semberg har lovat att betalningen till bandet ska göras senast måndag den 18 augusti, skriver Corren.se .

Kartellen feat Aleks – Underklassmusik

Kartellen feat Timbuktu – Svarta duvor & Vissna Liljor

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela