Manons inlägg har blivit viralt på facebook.
1 av 2
Manons inlägg har blivit viralt på facebook.
2 av 2

Manon tröttnade på mobbningen i Paradise Hotel: "Stötande"

Manon Schlick skrev ett argt inlägg om den förekommande mobbningen i Paradise Hotel – nu har nlägget gjort succé på nätet.


Följ Manon

Här kan du följa 19-åriga Manon Gabriélle Schlick på Facebook.

Manon Gabriélle Schlick, 19, är ett stort fan av "Paradise Hotel" och är noga med att se varje avsnitt. Men under tisdagskvällen fick hon bevittna någonting som gjorde att hon ville stänga av tv:n.

– Hela avsnittet var bara så stötande, och det var påhopp efter påhopp, berättar hon för Nyheter24

Avsnittet som fick bägaren att rinna över för Manon var när deltagarna Jasmin Gustafsson och Ylva Fogel står och pratar med varandra och Jasmin säger att hon känner för att starta bråk. Deltagarna kommer då överens om att ge sig på Jasmine "Sirenen" Schrewelius, som tidigare blivit utfryst från gruppen.

– De går tillsammans ner till festen och totalt förstör den genom att dra upp ett gammalt bråk som inte ens har någon betydelse längre. Det värsta är att Sirenen måste be om förlåtelse för något hon inte ens gjort och lämnar salen gråtandes.

Vad tror du fick dig att reagera så starkt?

– Varför jag över huvud taget reagerat så starkt som jag gjort är för att jag själv kan relatera till liknande situationer, så sent som på gymnasiet var jag med om mobbning. Ju mer jag drog mig ifrån skolan för att slippa skitsnack, desto mer skitsnack blev det. Till slut gick det så långt att jag helt enkelt inte ens var där längre.

Hur gick det då?

– Jag gick in i väggen och blev sjukskriven under en lång period på grund av depression och dödsångest. Men en dag fick jag helt enkelt nog. Mobbning skulle trycka ner mig längre. Där skedde en förändring, säger hon.

Trodde du att ditt inlägg om mobbningen Paradise skulle bli så uppmärksammat som det blev?

– Att mitt inlägg jag skrev om mobbningen i "Paradise hotel" skulle spridas över hela Sverige hade jag aldrig kunnat tänka mig skulle hända, någonsin. Inlägget skrev jag bara på någon minut och det var mest menat att jag skulle få skriva av mig och få ut min ilska ur systemet.

Hur har responsen varit?

– Jag har fått så extremt många gulliga privata meddelanden från folk som bara vill säga hur glada de blev av mitt inlägg, och att de verkligen ser hopp för mänskligheten. Det gör mig så lycklig. Ni anar inte. Även folk som faktiskt en gång i tiden har snackar skit om mig eller även mobbat mig har gillat mitt inlägg, det känns som en revansch, avlutar hon. 

Läs Manos uppmärksammade inlägg här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.