"I en rättsstat så är det inte upp till dig och mig att bestämma vad som får framföras", hälsar Emmabodafestivalen.
"I en rättsstat så är det inte upp till dig och mig att bestämma vad som får framföras", hälsar Emmabodafestivalen. - Foto: NTB scanpix

Emmabodafestivalen bokar artist känd för sexism och rasism

Emmabodafestivalen presenterar stolt en artist som kallar kvinnor för luder. Representant: "Inte upp till dig och mig att bestämma vad som får framföras".


Emmabodafestivalen har bokat den svenska rapparen Anton Magnusson, eller "Mr Cool", till sommarens festival.

För er som inte är bekanta med Mr Cools verk, kommer här ett smakprov ur en av hans texter:

"Va fan har hänt med svåra tjejer, tiden då fula killar var tvungna att droga tjejer, brukar jag fråga tjejer. Men dom bara fnyser och kallar mig manschovenist, samma tjejer som sög av en kille på dansgolvet sist. Och det är inte direkt ett krav men hur ska jag kunna ha respekten kvar när man måste ha sex med barn. För o hitta en tjej som inte redan blivit ett luder, livet det suger och spriten är slut så skit i din brud och behandla dom illa".


Enligt en representant från festivalen är hälften av besökarna på Emmaboda är kvinnor. I ett mejl till Nyheter24 skriver en representant för festivalen:

"Texten är absolut vidrig men musik kan lika lite som litteratur eller film endast ha texter från Bullerbyn", skriver representanten som inte vill uppge sitt namn till Nyheter24.

Så hur resonerade festivalen när man bokade Mr Cool?

"Vi resonerade på vanligt vis, är detta en artist som vår publik vill se och vad kostar han i förhållande till attraktionsvärdet."

Mr. Cool twittrar också.

Bokningen har lett till blandade reaktioner.

"Vi har fått ett fantastiskt mottagande, det är väldigt många som vill se honom enligt vår Facebooksida. Så klart har vi fått en del kritik också, hans texter är otäcka och provocerande, den mesta kritiken har dock inte kommit från våra besökare", skriver representanten.

Trots att man valt att boka artisten tar Emmabodafestivalen inte ansvar för det som framförs under festivalen.

"I en rättsstat så är det inte upp till dig och mig att bestämma vad som får framföras. Det avgörs i domstol."

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rätt att boka Mr Cool?
Tack för din röst!