Johan Falk.
1 av 2
Johan Falk.
Nu blir det svårare att streama olagligt.
2 av 2
Nu blir det svårare att streama olagligt.

Därför stoppas Johan Falk – av illegal sajt

Tyvärr alla fulstreamare – det är bara att langa fram degen.


Johan Falk "Ur Askan i Elden" har premiär om cirka tre dagar. Filmen släpps då på DVD, Blu-ray och "en mängd digitala hyrtjänster på nätet".

Filmens skapare har inför filmsläppet gått ut med tydliga varningar riktat mot illegala sajter om att säkerheten ökat. Sajterna lägger nämligen ut filmen i förtid – utan att användaren behöver betala.

– Filmen finns ute på en del kriminella sajter, men som folk nu upptäckt så har ett nytt tillvägagångssätt lett till att de kriminella handlingarna som sker i de illegala sajterna nu väldigt mycket lättare än tidigare kan spåras och därmed i förlängningen lagföras på olika sätt och vis, skrev filmskaparen Anders Nilsson ut på filmens officiella Facebook-sida.

"Dreamfilm väntar på grund av ökad risk"

Nu har det kommit fram att skrämseltaktiken fungerat. Streamingsidan Dreamfilm avvaktar nämligen med att lägga upp Johan Falk, just på grund av den ökade risken.

I kommentarsfältet på filmens officiella facebooksida ställde en användare frågan "när filmen kommer upp på Dreamfilm?". Falk-kontot som styrs av filmens skapare svarade då:

– Dreamfilm har själva skrivit nu på sin egen sida att de väntar med släpp på grund av den nya, stora risken för upptäckt.

Nyheter24 har sökt Dreamfilm för en kommentar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du någonsin fulstreamat?
Tack för din röst!