Söndag 4 Dec
Stockholm

Snabba Cash-stjärnans inlägg om cancern berör hela Sverige

1 av 2
2 av 2

Skådespelaren har drabbats av blodcancer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fabian Bolin, 28, är skådespelaren som fått en raketstart på karriären. Han har gått från Handelshögskolan i Stockholm, till banking i London för att sedan fullfölja sin dröm om att bli skådespelare.

Fabian har varit med i filmer som Snabba Cash, och Snabba Cash II. Han är signad hos en skådespelaragentur samt två modellagenturer och karriären är i full rullning. I en intervju med The Scholar från 2014 beskriver han sig själv som en riktig optimist och diskuterar vikten av att följa sina drömmar.

– Jag är en riktig optimist, tar gärna tag i saker och greppar tag i möjligheter. Om du har ett mindset att du vill göra något i livet så tror jag du måste bestämma dig för att göra det, inte bara vilja eller drömma om att göra det. Jag har bestämt mig så nu är det bara att fullfölja, säger han. 

Har drabbats av blodcancer

Under söndagen skrev Fabian ut ett inlägg på Facebook. Ett inlägg som har kommit att beröra tusentals människor. Fabian berättar att han nyligen diagnosticerats med leukemi och berättar om förloppet innan, under och efter beskedet. Han beskriver det bland annat som att "Hans värld rasat samman".

"Jag kommer inte att ge upp"

I inlägget väljer Fabian att berätta för sina följare om känslorna kring beskedet samt hur han ser på framtiden.

– Jag känner mig så fruktansvärt ledsen och förvirrad just nu. Jag tycker att det är så himla orättvist att jag har blivit drabbad av detta helvete och tvingas ta mig igenom denna långa process, efter att ha kämpat så mycket för att ta mig hit i livet och min skådespelarkarriär verkligen börjar explodera, säger han och fortsätter:

– Men, jag kommer inte att ge upp. Jag kommer kämpa med allt vad jag bara har för att komma igenom detta och återvända till det liv jag älskar så mycket!

Startar upp en blogg om sin resa

I hans starka inlägg berättar han även att han kommer att starta upp en blogg där man kommer att kunna följa hans resa. Allt ifrån cellgifter, håravfall, känslor, bilder och videos kommer han att dokumentera och berätta om i bloggen.

– Jag har skapat en blogg för den här resan: Fabian Bolin War on Cancer - som ni kan finna på www.fabianbolin.com - för alla som är intresserade är ni varmt välkomna att registrera er på bloggen och följa min kamp tillbaka till livet.

Får stöd i kommentarsfältet

Fabian stöttas nu från alla håll och kanter. I kommentarsfältet syns allt ifrån kända profiler, vanliga facebookanvändare och fans peppa Fabian.

– Du klarar det här Fabian! Jag har en person i min närhet (nära släkting) som klarade sig igenom leukemi - Du kan också det! STYRKEKRAM, skriver träningsbloggerskan Li Åvall.

– Kämpa! Hur svårt det än är och hur hopplöst det än känns Kämpa! Har själv kämpat mot Leukemi i tre år och varit nära att dö två gånger och känner många andra krigare. Men vi vägrar ge oss utan en fight. Varje gång den knockar ner oss reser vi oss upp och fortsätter envist att slåss vidare. "Vi slåss! Det är så vi lever. Det är så vi dör! Men vi ger oss aldrig, skriver en annan användare.

Nu har Fabian tillsammans med sitt team utvecklat appen "War on cancer" där människor som på något sätt berörts av cancer kan söka stöd och dela erfarenheter med varandra. Du hittar den här.

Kriga på Fabian! <3>


Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.