Falk är tillbaka.
1 av 6
Falk är tillbaka.
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Filmskaparen: "Därför sved det att se Falk på fulstreamingsajt"

Nyheter24 har pratat med filmskaparen bakom Johan Falk.


Johan Falk, "Ur Askan i Elden" släpptes i dag och hypen är som vanligt med Falk-filmerna stor. Den tredje och sista säsongen består av fem filmer som släpps på DVD/BD/Digitalt av Nordisk Film nu under sommaren.

Men alla har inte gått med på att invänta filmsläppet. Illegala streamingsajter är i dag större än någonsin där filmer läggs ut i förtid så att användaren ska kunna se filmen utan att betala. Under dagen har senaste Johan Falk-filmen lagt ut på streamingsajten "Dreamfilm" – trots varningar från filmskapare Anders Nilsson.

Nyheter24 har pratat med Anders för att höra lite kring filmen, illegala sajter och förväntningarna på filmen.


Du, det är ett rätt bra drag på er Facebooksida?

– Jag ihop med TV4 och Nordisk Film bestämde oss för att göra det här på riktigt. Den nya generationen läser inte papperstidningen på samma sätt, de uppdateras inte snabbt nog och man får inte samma direktkontakt. Facebook uppdateras konstant och man får en helt annan kontakt med tittarna.

Du ser ut att ha bra kontakt med Falk-fansen?

– Ja men det är bara kul. Det är därför sidan finns.

Ni har gått ut med varningar om att det blivit lättare att spåra fulstreaming. Trots detta har Dreamfilm lagt ut senaste filmen. Vad ska man säga om det?

– De gör alltid det. Vi Fick även frågan om det i facebookgruppen. En följare frågade "Varför går ni ut med digitala köpfönster om filmen ändå läggs ut på fulstremingsajter?" Men det är klart att man ska promota det som är nytt, annars slår det ju aldrig igenom., säger han och fortsätter:


– Sist stals det filmer från ett lager vilket gjorde att de kunde kopieras och läggas ut på nätet . Men nu har vi gjort så att fulstremingsajterna inte är först, då folk har möjligheten att se den före alla andra, fast lagligt.

Som filmskapare måste de ju svida lite att vissa inte vill betala för det man skapat, eller hur känner du kring fulstreaming?

– Jag har sett att väldigt många klagat på den trytande kvalitén på fulstreamingsajten. Så jag tog mig en titt på Dreamfilm och det var suddigare bild än någonting jag sett. Även ljudet var katastrof. Det som svider är att filmfans sitter och ser filmen men missar halva upplevelsen.


Men låt oss komma till det positiva – filmerna är megasuccéer allihopa.

– Ja, filmerna går ju jättebra. De toppar varje gång vilket är kul. På det stora hela är det en fantastisk succé. De ligger etta hela tiden.

Vad är det folk älskar med Johan Falk?

– De märker att det är välarbetat. Vi sitter länge med manus och ger oss inte förrän det är färdigt. Klippningen tar väldigt lång tid, skådespelarna ger allt och manuset sitter.

Blir man inte som filmskapare väldigt nöjd?

– Jag skulle nog beskriva det mer som en skön känsla över att ha gjort det bra, haha.

Har du någonting du skulle vilja hälsa Falk-fansen?

– Om du älskar Johan Falk – se filmen med bra kvalité och få hela upplevelsen.

Tillsist – vilken är din favoritfilm?

– Gudfadern och Hajen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

1 timme sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

1 timme sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

2 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

3 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

3 timmar sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.