1 av 2
2 av 2

Skådespelaren om Johan Falks framtid: "Man ska inte spoila men..."

Jakob Eklund pratar om sina 17 år med Johan Falk.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Den 20:e Johan Falk-filmen är nu kommen, och i och med det har skådespelaren Jakob Eklund hängd med i Falk-svängen hela 17 år.

I en intervju med Moviezine berättar Eklund om hur det varit att vara med från början, känslorna kring senaste filmen samt hur han ser på framtiden.

"Trodde de skickat till fel person"

När Eklund för 17 år sedan fick ett 30 sidor långt manus skickat till sig från filmens skapare Anders Nilsson trodde han först att brevet kommit till fel person.

– Jag hade ju inte spelat något annat än gulliga pappor eller pojkvänner då. De måste ha skickat till fel person, säger han och fortsätter:

– Jag gjorde ”Pip-Larssons” på den tiden, så jag stod ute med mina sex Pip-ungar, och började läsa upp manuset för ungarna. Sen började vi spela upp det ute på en åker, hur jag skulle hoppa och skutta. De skrattade och kunde inte föreställa sig att jag skulle kuta runt och panga på folk.

Det är sagt att Johan Falks historia tar slut här. Men kan han komma tillbaka i fler filmer?

– Man ska ju inte spoila… Men den stora skillnaden mellan Falk och Wallander, Beck och de andra, det är att vi vet ju att de överlever. De är som Kalle Anka, när du kommer till nästa film så börjar det från scratch igen. Och man kan byta ut skådespelare, du kan göra det med ett nytt gäng. Jag har hållt på i 17 år nu och 20 filmer. Hos oss är ingen utbytbar. Det har gällt alla i serien. Hanna, som spelar vår dotter, var pytteliten när vi gjorde de första provfilmningarna. Nu är hon vuxen kvinna. Det är häftigt att man inte har bytt ut någon, säger Eklund till Moviezine.

Läs intervjun i sin helhet här.

/
Är detta slutet för Johan Falk?
Tack för din röst!