Bard är sur på Schyman.
1 av 3
Bard är sur på Schyman. - Foto: TT Bild
2 av 3
- Foto: JONAS EKSTROMER / Jonas Ekströmer/TT
3 av 3
- Foto: TT Bild

Alexander Bard: "Därför kallade jag Gudrun för hora"

Alexander Bard utvecklar sitt resonemang. Och han verkar inte ångra vad han skrev.


Under måndagskvällen rantade Alexander Bard Gudrun Schyman via Twitter, där han bland annat kallade henne för "hypocrite whore".

Bard twittrade om ett välkänt besök som Schyman gjorde 1996 på klubben Docklands, som varit ökänd för att dra till sig drogpåverkade partymänniskor och till slut fick stänga ner.

Bard förklarar att han ville skapa debatt.

– Hon har alltid vart väldigt snabb med att få medial uppmärksamhet, verka ball och komma undan med saker. Hon hängde på Docklands för det var inne men Docklands står för allt som går emot hennes politik. Förra året gick hon ju på Pharrell Williams konsert, och hans bästa polare i USA är ju dömd för massvåldtäkt, men det sket hon i för att hon vill vara cool, säger Alexander Bard till Nyheter24 och fortsätter:

– Sådär har hon varit jämt, och därför är hon en "hypocrite whore" som jag kallade henne för igår. Hon är inte konsekvent.

Många har reagerat på Bards ordval, men själv verkar han inte se några problem med det.

– En hora är en person som säljer sin själ för pengar eller makt, vilket politiker och Gudrun gör, säger Bard och fortsätter:

– Jag skrev hypocrite whore för det låter ballt och bra. Gudrun hatar ju sexarbetare och kallar de för horor. Jag har själv varit sexarbetare och vi vill inte kallas för horor utan för sexarbetare. Hon använder ordet då får hon det tillbaka. Politiker är de som är horor. Sexarbetare säljer sex.

Även mot TV4, där Bard sitter i juryn för Idol, har många varit kritiska.

Kanalen verkar inte heller ha något emot att deras medarbetare uttrycker sig som Bard gjorde. I ett mail till Nyheter24 skriver Clara Ytterborn från TV4, exekutiv producent för Idol:

"Vi är medvetna och ödmjuka inför att Alexander Bards privata politiska åsikter kan provocera. Men hans åsikter är hans privata och vi skiljer hans åsikter från hans roll som jurymedlem i idol. Alexander Bard har en stor expertis inom musik och det är i den egenskapen vi har anlitat honom."

Bard själv tycker inte att någon får reagera på ordvalet utan att veta kontexten.

– Jag tycker inte folk har rätt att reagera på detta utan att veta sammanhanget först. Och vad TV4 tycker om saken får de tala själva för. Jag jobbar för dem för att jag är duktig på musik. Man kan inte bli bestraffad från sin arbetsplats för att man säger sin åsikt, oavsett vilket jobb man har, säger han till Nyheter24.

Nyheter24 har varit i kontakt med Gudrun Schyman som väljer att inte lämna någon kommentar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

1 timme sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .