PH-Diddi: Klev in i PH för att ändra kroppsidealen

- 15/09/2015, 15:27 -
Emelie Didriksson Paradise Hotel
1 av 6

Emelie Didriksson på stranden

viafree

Emelie Didriksson selfie Paradise Hotel
2 av 6

Emelie Didriksson

viarfee

Emelie Didriksson Chris Mercado
3 av 6

Här tillsammans med Chris Mercado.

Emelie Didriksson Grabbarna Grus Paradise Hotel
4 av 6

På Grabbarna Grus.

Diddi rör minst sagt om i grytan.
5 av 6

Diddi rör minst sagt om i grytan.

Emelie Didriksson Paradise Hotel
6 av 6

Emelie Didriksson

Nyheter24 lärde känna Paradise Hotels senaste tillskott – Emelie Didriksson. Läs intervjun med henne här!

Emelie "Diddi" Didriksson klev under måndagen in på det mexikanska lyxhotellet. Hon kom in som deltagarnas nya lärarinna då det just nu är skolvecka i paradiset. Emelie gjorde ett starkt intryck på deltagarna och tittarna redan från dag ett.

Nyheter24 tog ett snack med Emelie om kroppsideal, självförtroende och fenomenet "att vara lite för mycket".

Berätta lite om vem du är. Hur är du som person?

– Jag är en öppen människa, jag visar alltid vad jag känner och tycker. Jag älskar att bjuda på mig själv och bryr mig inte vad andra tycker om mig. Antagligen tycker man om mig eller inte, säger Emelie och fortsätter:

– Jag är en väldigt glad människa som alltid är omringad av underbara personer. Man väljer själv hur man vill spendera sitt liv och jag har valt att göra det runt ett helt otrolig gäng med människor.

Hur kommer det sig att du är med i Paradise Hotel??

– Jag är med i Paradise Hotel för två anledningar. Ett – för att samhällsidealet är rubbat och jag vill visa att det kvittar om du är tjock eller smal för du är fortfarande lika mycket värd som alla andra i samhället. Två – för att jag vill kunna skratta åt PH, så tänkte att om jag går in och skämmer ut mig så har jag något att skratta åt.

Hur var det att komma in ny i en redan sammansvetsad grupp?

– Att komma in som ny var rätt tufft, min approach blev lite för stark. Tänkte att om jag skämtar (har konstig humor) och bjuder på mig själv så kanske jag kommer in i gruppen, i stället blev det tvärt om.

Vem var skönast samt oskönast?

– Emma var garanterat skönast, underbara människa. Sen blev resten tillsammans de oskönaste, fick inte så bra bemötande av dom.

Berätta mer om det här mer kroppsidealen.

– Kroppsidealet idag är SJUKT. Du måste vara pinnsmal, vältränad, silikonbröst, allt?! Men varför? Alla är lika värda, om du är tjock eller smal är du samma person. Folk tror att du bara kan va smal och göra vad du vill med ditt liv (och då snygg). Vilket är så fel!! Vi alla är vackra, bara på olika sätt. Den som är pinnsmal med silikon kan innan varit tjock med bulimi och kämpat för att "passa in".

Har du några tips på hur unga tjejer som påverkats av detta ska tänka i stället?

– Sluta upp med det här och var stolta. Stolta över att man lever, att man har en familj, att man har vänner, att man har mat och tak över huvudet. Sluta tänka så mycket på storleken. Det kommer komma en dag i allas liv där man ångrar att man inte njöt av livet mer (om man då inte gjort det).

Som tjej i dag anses man lätt "vara för mycket" bara för att man säger vad man tycker och kör sitt race. Hur har det varit för dig?

– Jag är alltid för mycket, egentligen. Men jag anpassar mig efter personer jag umgås med. Nej, nu anpassade jag mig inte i paradiset, jag körde bara på. Men man ska alltid stå upp för sig själv och säga vad man tycker och känner, säger hon och fortsätter:

– Jag har bara insett att det kvittar vad man gör här i livet eller vad man säger för i slutändan är det ingen som bryr sig. Jag är älskad av mina vänner och min familj just för att jag alltid står upp för mig själv, säger va jag vill och bjuder på mig själv. Och när man inser att det bara är deras åsikter som betyder något så slutar man bry sig.

Tittar du på Paradise Hotel?