Alexandra tar ställning.
1 av 8
Alexandra tar ställning.
Hon är i dag en av Sveriges största träningsbloggerskor.
2 av 8
Hon är i dag en av Sveriges största träningsbloggerskor.
Med över 600 000 följare på Instagram.
3 av 8
Med över 600 000 följare på Instagram.
4 av 8
Nu har hon delat med sig av starkt inlägg på Facebook.
5 av 8
Nu har hon delat med sig av starkt inlägg på Facebook.
Där hon tar upp de negativa kommentarer hon tvingas ta emot som smal tjej.
6 av 8
Där hon tar upp de negativa kommentarer hon tvingas ta emot som smal tjej.
7 av 8
Relationship Goals.
8 av 8
Relationship Goals.

Alexandra tar ställning med avklädd bild: "Till alla er som hatar på smala tjejer"

Sveriges största träningsbloggerska delar med sig av avklädd bild och stark text på Facebook.


Debatten om skeva kroppsideal har under en längre tid varit en het potatis, och ännu har den inte svalnat. Katrin Zytomierska och Lady Dahmer har tidigare i veckan debatterat om kroppshets och den svenska modellen Agnes har uppmärksammat de rådande idealen inom modellindustrin genom att visa upp sin kropp på sociala medier.

Och nu kliver ännu ett känt ansikte in i debatten och tar ställning.

Alexandra Bring är en av Sveriges största träningsprofiler och har i skrivande stund över 600 000 följare på Instagram. Den färgstarka träningsprofilen har alltid förespråkat ett hälsosamt leverne och dissat all form av extrema bantningsmetoder. Bring har i många sammanhang kritiserats för att hon är "för smal" och "se sjuk" ut, vilket nu fått träningsbloggerskans bägare att rinna över.

– Jag har blivit hånad, ifrågasatt, bemött av varje läkare med frågan "spyr du när du ätit?", jag har tvingat i mig grädde, mixade havregryn, pizza, godis, smör i mängder efter varje måltid för att slippa kallas skelettet, skriver hon och fortsätter:

– Forfarande möts jag dagligen av nedlåtande kommentarer om min vikt trots att jag aldrig varit så välmående, fysiskt stark och hälsosam.

"Vi smala bemöts med mycket negativa kommentarer"

Alexandra berättar att smala tjejer ofta bemöts med negativa kommentarer på grund av att många i dag tvingar sig till att gå ned i vikt på fel sätt.

– Jag tycker att det pågår en jätteviktig debatt just nu om all hets kring kroppen. Dock märker jag att det i många fall finns en nedlåtande ton mot smala och det förknippas oftast med något negativt eftersom att många tvingar sig att bli smala på fel sätt. Vi som är naturligt smala bemöts med väldigt mycket negativa kommentarer och får aldrig lyftas fram då vi redan är som det "dåliga idealet".

Hur tror du man kan förändra det här?

– Det är väldigt svårt men, om alla slutar jämföra sig med alla andra och gör det dom blir glada av har vi kommit en bra bit på vägen. Förut åt jag så mycket att jag ständigt mådde illa bara för att jag skulle nå något slags ideal där mitt utseende var okej och att alla slutade klanka ner på hur smal jag är. Nu äter jag det jag behöver för att bli starkare och får att må bra, för min egen skull.

"Då kastar jag upp dem på ryggen"

Alexandra avslutar samtalet med att skämtsamt berätta vilket öde som väntar för de som nu väljer att kommentera hennes vikt igen.

– Om någon säger att jag är för smal så kan jag kasta upp dom på ryggen och köra ett knäböj med dom.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit med om att någon kommenterat din vikt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

2 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

3 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.