Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alexandra tar ställning med avklädd bild: "Till alla er som hatar på smala tjejer"

- 24/09/2015, 12:29 -
Alexandra tar ställning.
1 av 8

Alexandra tar ställning.

Hon är i dag en av Sveriges största träningsbloggerskor.
2 av 8

Hon är i dag en av Sveriges största träningsbloggerskor.

Med över 600 000 följare på Instagram.
3 av 8

Med över 600 000 följare på Instagram.

4 av 8

Nu har hon delat med sig av starkt inlägg på Facebook.
5 av 8

Nu har hon delat med sig av starkt inlägg på Facebook.

Där hon tar upp de negativa kommentarer hon tvingas ta emot som smal tjej.
6 av 8

Där hon tar upp de negativa kommentarer hon tvingas ta emot som smal tjej.

7 av 8

Relationship Goals.
8 av 8

Relationship Goals.

Sveriges största träningsbloggerska delar med sig av avklädd bild och stark text på Facebook.

Debatten om skeva kroppsideal har under en längre tid varit en het potatis, och ännu har den inte svalnat. Katrin Zytomierska och Lady Dahmer har tidigare i veckan debatterat om kroppshets och den svenska modellen Agnes har uppmärksammat de rådande idealen inom modellindustrin genom att visa upp sin kropp på sociala medier.

Och nu kliver ännu ett känt ansikte in i debatten och tar ställning.

Alexandra Bring är en av Sveriges största träningsprofiler och har i skrivande stund över 600 000 följare på Instagram. Den färgstarka träningsprofilen har alltid förespråkat ett hälsosamt leverne och dissat all form av extrema bantningsmetoder. Bring har i många sammanhang kritiserats för att hon är "för smal" och "se sjuk" ut, vilket nu fått träningsbloggerskans bägare att rinna över.

– Jag har blivit hånad, ifrågasatt, bemött av varje läkare med frågan "spyr du när du ätit?", jag har tvingat i mig grädde, mixade havregryn, pizza, godis, smör i mängder efter varje måltid för att slippa kallas skelettet, skriver hon och fortsätter:

– Forfarande möts jag dagligen av nedlåtande kommentarer om min vikt trots att jag aldrig varit så välmående, fysiskt stark och hälsosam.

View this post on Instagram

Jag har blivit hånad, ifrågasatt, bemött av varje läkare med frågan "spyr du när du ätit?", jag har tvingat i mig grädde, mixade havregryn, pizza, godis, smör i mängder efter varje måltid för att slippa kallas skelettet. Forfarande möts jag dagligen av nedlåtande kommentarer om min vikt TROTS att jag aldrig varit SÅ välmående, fysiskt stark och hälsosam. Det är SÅ svårt att försöka figurera förebild samtidigt som det pågår en anti-smal kampanj i resten av samhället. Vad är mitt ideal? Mitt ideal är att vara hälsosam, må bra, äta det som gör mig bra och gör mig glad. Att ha bra värden och att INTE jämföra sig med någon annan och deras hälsosam. Hälsa ser olika ut på alla! Jag jobbade tillsammans med ett företag som publicerade en bild på mig i linne, långärmad jacka och tights. De som kommenterade bilderna googlade mig och blev helt rosenrasande för att det företaget jobbar med mig och undrade om man får ANOREXIA på köpet med produkten. Det var så mycket elaka kommentarer på bilden (bland annat skulle några anmäla reklamen) om att jag var smal och äcklig så att företaget backade rädda och raderade bilden. Det som gjorde mig mest ledsen var att majoriteten var medelålders mammor som alltså blir upprörda över min roll som förebild. Jag vet att det pågår en debatt i samhället just nu och jag hoppas att det här kan väcka en liten tanke till alla som hatar på smala tjejer i era kanaler. Jag skulle aldrig förespråka ohälsosamt åt något håll. Jag önskar att det nya idealet är välmående och att alla ger sin kropp det bästa möjliga och kan inspireras av alla olika typer av människor, som jag gör.

A post shared by ALEXANDRA BRING (@alexandrabring) on

"Vi smala bemöts med mycket negativa kommentarer"

Alexandra berättar att smala tjejer ofta bemöts med negativa kommentarer på grund av att många i dag tvingar sig till att gå ned i vikt på fel sätt.

– Jag tycker att det pågår en jätteviktig debatt just nu om all hets kring kroppen. Dock märker jag att det i många fall finns en nedlåtande ton mot smala och det förknippas oftast med något negativt eftersom att många tvingar sig att bli smala på fel sätt. Vi som är naturligt smala bemöts med väldigt mycket negativa kommentarer och får aldrig lyftas fram då vi redan är som det "dåliga idealet".

Bilden kan inte visas :(

Hur tror du man kan förändra det här?

– Det är väldigt svårt men, om alla slutar jämföra sig med alla andra och gör det dom blir glada av har vi kommit en bra bit på vägen. Förut åt jag så mycket att jag ständigt mådde illa bara för att jag skulle nå något slags ideal där mitt utseende var okej och att alla slutade klanka ner på hur smal jag är. Nu äter jag det jag behöver för att bli starkare och får att må bra, för min egen skull.

"Då kastar jag upp dem på ryggen"

Alexandra avslutar samtalet med att skämtsamt berätta vilket öde som väntar för de som nu väljer att kommentera hennes vikt igen.

– Om någon säger att jag är för smal så kan jag kasta upp dom på ryggen och köra ett knäböj med dom.

Har du varit med om att någon kommenterat din vikt?