Paradise-deltagarna svarar på Cimons Lundbergs känga: "Vi beklagar att du sökte"

- 06/10/2015, 17:35 -
1 av 5

2 av 5

3 av 5

Oliver Strige.
4 av 5

Oliver Strige.

5 av 5

Den före detta deltagaren Simon Lundberg kastade en känga – nu får han svar.

Det var tidigare i veckan som den före detta deltagaren Cimon Lundberg uttalade sig om tittarsuccén Paradise Hotel. Cimon som själv var med i programmet 2009 gav en rejäl känga till produktionen och menar att de "utnyttjar deltagarnas brister".

– Jag har en otrolig avsmak för det i dag och tycker i grund och botten att det är ett ganska vidrigt program. Det utnyttjar de brister vi tyvärr har, samhällets skeva ideal och stärker och glorifierar många missöden. Programmet går ut på allt annat än gemenskap, säger han till Aftonbladet.

"Jag blev mobbad och utsatte andra"

Cimon fortsätter med att säga att programmet främjar mobbing.

– Det utnyttjar och förstärker de normer och ideal som till stor del orsakade att jag blev mobbad och utsatte andra. Det är som att se tillbaka på sin skolgång, men i ett extremt format. Och programmet blommar som aldrig förr, det är viktigare än någonsin att poängtera att det är skapat ur våra brister, sa han, enligt Aftonbladet.

Paradise-deltagarna svarar

Någon som inte håller med Cimon är en av årets deltagare – Oliver Strige. Oliver menar att Paradise Hotel speglar en verklighet som är oundviklig och då lika gärna kan visas upp på tv.

– Jag beklagar att Cimon upplever det så. Jag tycker själv att Paradise Hotel snarare är en som work shop för att utforma sig själv och samhället. Jag är tacksam över att få se mig själv ur ett helt nytt perspektiv. Alla borde få den chansen. Vi kan inte blunda för en reality som jag vet dom flesta kan relatera till oavsett om vilken ålder, arbetsplats eller sociala kretsar man rör sig i, säger han till Nyheter24.

"Alla har vi brister"

Saga Scott var en av 2014 mest färgstarka deltagare i programmet. Hon menar att ens vistelse på hotellet blir lite vad man gör den till och att det är upp till varje deltagare.

– Här pratas det om att man utnyttjar brister. Och visst har vi dom alla? Det är nästan det som till de större delen gör en människa fin. Det utnyttjas inte utan snarare kommer fram på ett annat vis när man ställs inför val man inte gör dagligen, säger Saga och fortsätter:

– I Paradise har alla samma förutsättningar exakt som i det vardagliga livet. Alla kanske inte passar in i alla normer men det är kanske något man får leva med. Gemenskapen väljer man själv. Hur långt vill man komma? För att komma långt behöver man just gemenskap och sociala band. Det är det man knyter för att vinna cashen.

Hur upplever du själv att det påverkat dig?

– Jag skulle säga att jag har blivit en extremt bra människa efter det programmet och det har öppnat nya dörrar. Det handlar lite om vad man väljer att använda det till och hur man ser på det. Så Cimon, jag beklagar att du sökte och blev besviken. Jag kan hålla med om att det ibland går överstyr, men då lär sig just de som betett sig dåligt att man inte ska bete sig så. Vilket är det bästa sättet – att se sig själv vara på ett dåligt sätt. Det ger dig försprång att bli en bättre människa till en annan gång.