Förre deltagaren om Paradise Hotel: "Vidrigt program"

- 06/10/2015, 07:44
Cimon Lundberg var med i Paradise Hotel år 2009.
1 av 4

Cimon Lundberg var med i Paradise Hotel år 2009.

TT Bild

Årets deltagare i Paradise Hotel.
2 av 4

Årets deltagare i Paradise Hotel.

TV3

Cimon Lundberg.
3 av 4

Cimon Lundberg.

Stella Pictures

Deltagarna från Paradise Hotel 2009, då Cimon Lundberg var med.
4 av 4

Deltagarna från Paradise Hotel 2009, då Cimon Lundberg var med.

TT Bild

Han var med som 19-åring år 2009. Nu riktar Cimon Lundberg kritik mot Paradise Hotel, som han menar bidrar till mobbning. "Programmet går ut på allt annat än gemenskap", säger han

Cimon Lundberg var 19 år när han år 2009 deltog i Paradise Hotel. Efter programmet har han haft en relativt framgångsrik karriär som bland annat bloggare och fotograf. Men allt var inte guld och gröna skogar och i en intervju med Aftonbladet riktar nu Cimon skarp kritik mot Paradise Hotel.

– Jag har en otrolig avsmak för det i dag och tycker i grund och botten att det är ett ganska vidrigt program. Det utnyttjar de brister vi tyvärr har, samhällets skeva ideal och stärker och glorifierar många missöden. Programmet går ut på allt annat än gemenskap, säger han.


Bildkälla: TT Bild

Nu är Cimon aktuell med UR-programmet ”Det handlar om dig”, där han bland annat berättar om mobbningen som fanns närvarande under hans skolgång. Något han menar att Paradise Hotel är med och bidrar till.

– Det utnyttjar och förstärker de normer och ideal som till stor del orsakade att jag blev mobbad och utsatte andra. Det är som att se tillbaka på sin skolgång, men i ett extremt format. Och programmet blommar som aldrig förr, det är viktigare än någonsin att poängtera att det är skapat ur våra brister, säger han, enligt Aftonbladet.

Men Cimon ångrar ändå inte sin medverkan.

– Nej, jag har kunnat använda min röst till att påverka och förändra. Men hade jag gjort det igen? Absolut inte.

Bildkälla: TV3