1 av 2
- Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
2 av 2
- Foto: Robert Eklund / Stella Pictures

Mia Skäringer berättar om våldtäkten i tonåren: "De tittade bort när de såg mig"

I en öppen intervju berättar Solsidan-stjärnan Mia Skäringen om sin uppväxt, självskadebeteende och om våldtäkten hon utsattes för vid 16-års ålder.


Mia Skäringer kan man utan tvekan kalla för Sveriges älskling. Skäringer har haft en raketkarriär och vi har sett henne som Anna i "Solsidan", Mia från "Ack Värmland", "Mia på Grötö "och "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Och alla karaktärer spelar hon på det mest klockrena sätt. Hon är även författare och har skrivit både böcker och manus.

Öppnar upp i känslosam intervju

I en intervju med Expressen berättar Mia om sin uppväxt samt om den tragiska händelsen som inträffade när Mia var 16 år. Hon utsattes då för en våldtäkt på en fest.

– Jag har fått ur mig det som hänt på scen och genom det jag skrivit. Jag har inget behov av en personlig uppgörelse. De tittade bort när de såg mig.

"Lägg locket på för fan"

Mia berättar för Expressen att hon inte direkt fick bearbeta händelsen på samma sätt som man kanske hade gjort i dag.

– Det fanns inget sådant när jag var tonåring. Det var "lägg locket på, för fan". "Skyll dig själv." Sånt händer. " hon va ju full" I dag kan man resonera kring övergrepp och det finns ett pågående samtal kring hur det är att vara ung.

Mia berättar att hon i dag kan hantera det hon utsattes för på ett bra sätt och att det "ligger på en speciell plats i hennes inre".

– Jag är inte en ältande person. Jag har tagit hand om det i mitt material. Vänt på det, tittat på det. Och jag har samtalat med andra. Jag har fått lägga det i en speciell plats i mitt inre. Där ligger det. Där ska det vara. Så att det inte rör till det.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

1 timme sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.