Här med tröstfestis och lilltummen upp i vädret.
1 av 5
Här med tröstfestis och lilltummen upp i vädret.
2 av 5
- Foto: TV3
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Paradise-hunken om smärtsamma olyckan: "Lät som när man mosar en chipspåse"

Oliver Strige var 15 år när han var med om en olycka som resulterade i att han bröt benet på fyra olika ställen. "Min tränare var i chocktillstånd".


Oliver Strige är en av deltagarna i 2015 upplaga av Paradise Hotel. Han arbetar som snickare, och har tidigare spelat handboll på elitnivå, någonting som under en match slutade illa.

– När jag var 15 år spelade jag en handbollsmatch innan "Junior elit-cupen" i handboll, med stadslaget. Matchen hann bara pågå i 24 sekunder innan min ena fot fastnade i golvet och en kille hamnar över mitt ben. Mitt ben vrids alltså av, berättar Oliver och fortsätter:

– De kallade det spiralfraktur. Det bröts av på typ fyra olika ställen och allt var kaos i benet. Jag hörde hur hela benet knäcktes i småbitar när jag var i luften påväg ner på golvet. Tänk dig att du mosar en chipspåse. Så lät det.

Jag känner mig något åksjuk av den här berättelsen. Hur ont gjorde det egentligen?

– Till en början gjorde det inte ont alls, men när adrenalinet lagt sig kom smärtan. Min tränare var i chocktillstånd, även om man såg klart och tydligt att benet var brutet så lyfter han upp mitt ben i luften och börjar linda det med bandage, vilket är väldigt onödigt om benet är brutet. Tänk dig ett sönderbrutet ben hängandes i luften? Det gjorde rätt ont kan jag lova.

Hur såg den närmsta tiden ut efter olyckan?

– Ambulansen kom och jag fick lite glädjeämnen i kroppen så jag inte hade ont och rullades ut på bår påväg mot operation. Jag hade gips från tårna upp till rumpan i fem månader, åkte rullstol i tre av de månaderna. Sedan var jag tvungen att ha gips ytterligare en månad men då bara upp till knät. Nio månader efter händelsen stog jag på handbollsplanen igen.

Men det rullade på sen?

– Nej inte direkt. Då kantrades min handbollskarriär med massa knäskador hit och dit tack vare benbrottet.

"Jag jinxade mig"

Oliver berättar att han någon vecka hade haft en diskussion med sin far – om just benbrott.

– Cirka en vecka innan så satt jag och pappa i bilen och jag säger typ såhär, "hur sjukt är det inte att jag aldrig har brutit något pappa?"

Låter som en jobbig resa

– Haha nej alltså jag älskar egentligen när folk gör ill sig. Speciellt Mos.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du brutit något ben?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

1 timme sedan
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

1 timme sedan
Netflixsuccén "Baby reindeer" har skapat en jakt på de verkliga personerna bakom händelserna i dramaserien. Nu vill huvudpersonen sätta stopp för spekulationerna.

Årets museum ligger i Göteborg

1 timme sedan
Ett museum som genomgått en flera år lång förvandlingsprocess får utmärkelsen Årets museum. Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg vann i konkurrens med Bildmuseet i Umeå och Eskilstuna Stadsmuseum.