Zara Larsson till alla unga tjejer: "Ge honom en box på k*ken"

Efter en rad olika ofredanden på en ungdomsfestival riktar nu Zara Larsson stark kritik mot polisen. "Ett svin är ett svin".


Det var under förra årets sommarfestival "We are Sthlm" som det rapporterades om en rad olika ofredanden där killgäng som ofredade tjejer i publikhavet. Många gånger skedde det ett systematiskt omringade av unga tjejer där killarna tagit på unga tjejers kroppar och gnuggat sig emot dem mot deras vilja.

Enligt polisens rapportering var det "förhållandevis få brott och få omhändertagande med tanke på deltagandet" men enligt senare granskningar har det nu framkommit att polisen mörklagt det höga antalet anmälningar av sexbrott.

Zaras känga till polisen

Under 2014 hade mängder av ofredanden rapporterats, bland annat i samband med stölder av mobiler, och en ung flicka hade fått fingrar uppförda i underlivet vilket rubricerats som våldtäkt. Gärningsmännen var, enligt Dagens Nyheter, ofta unga utländska män som kommit till Sverige utan föräldrar.

Polisens val av att gå ut med männens etnicitet fick sångerskan Zara Larsson att se rött.

– Jag anser att det är helt irrelevant. Ett ofredande är ett ofredande. En våldtäkt är en våldtäkt. Ett svin är ett svin, oavsett bakgrund. Personligen så tror jag att polisen bet sig själv i svansen. Att försöka dölja något sånthär slutar bara värre. Jag hävdar även att det är synd att polisen känner sig tvungna att göra detta, att etnicitet helt plötligt blir avgörande när det är någon som inte är blond och heter Erik, skriver hon.

– Män våldtar. Svenska män våldtar. Utomeuropeiska män våldtar.

Zara avslutar sedan sitt inlägg med ett meddelande till alla unga tjejer där ute.

– Hoppas alla tjejer där ute mår bra. Ta hand om er! Och om ni ser någon bli utsatt för ofredande, ge han en box på kuken.

"Intressant att döma en hel polisinsats"

Varg Gyllander, Stockolmspolisens presstalesperson säger att det är intressant av Zara att döma en hel polisstyrkas arbetsinsats efter en enda persons uttalande.

– Det är intressant att man dömer en hel polisinsats efter en enskild polis uttalanden i media när hundratals poliser har jobbat för att motverka problemet, säger Varg Gyllander till Nyheter24 och fortsätter:

– Vi har misslyckats med kommunikationen i den här frågan, vi har inte aktivt dolt information. Det är dock märkligt att människor i dag verkar som att de inte kände till att det fanns ett problem, när både artister och inblandade har fått information om att var vaksamma, avslutar han.

Läs hela blogginlägget här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!