Onsdag 19 Maj
Stockholm

5 saker vi vet om Princes död – blev 57 år gammal

Prince dog 57 år gammal.
1 av 3
Prince dog 57 år gammal. Foto: TT
Prince dog i sitt hem i Minnesota.
2 av 3
Prince dog i sitt hem i Minnesota. Foto: AP
TMZ är först med att berätta att Prince har dött.
3 av 3
TMZ är först med att berätta att Prince har dött. Foto: tmz.com

Prince dog i sitt hem i Minnesota – vila i frid.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Prince ska ha varit sjuk en tid innan

Bildkälla: TT

Enligt sajten TMZ fick Prince privatplan nödlanda den 15 april på grund av en mystisk sjukdom som hans team förklarade som influensa. Han gjorde showen på kvällen, men mådde inte bra. Han ska också ha ställt in konserter veckor innan.

2. TMZ släpper uppgifter om dödsfallet

Bildkälla: Faksimil tmz.com

TMZ är först med att berätta att en person har dött i stjärnan Princes musikstudio och hem i Minnesota, USA. Ingen bekräftar uppgifterna om att det skulle röra sig om superstjärnan – förrän...

3. Det bekräftas att det är Prince som dött

Nyhetsbyrån AP har pratat med stjärnans publicist som bekräftar att Prince har dött vid 57 års ålder. Något de går ut med via Twitter. Dödsorsaken är ännu inte fastställd.

4. Hela världen sörjer

Snabbt flockas personer till sociala medier som vill hylla Prince efter en karriär av musik, kärlek och fantastisk talang.

5. Prince kommer ALLTID leva kvar i våra minnen

Prince är en ikon. Med filmen "Purple rain" och fantastiska låtar som "Kiss", "When doves cry" och just "Purple rain" som alltid kommer att finnas kvar i våra minnen. Tack Prince för att du alltid varit dig själv och delat din talang med världen.

Hans sista skiva släpptes i december förra året och var ett tvådelat projekt kallat "HITnRUN" där första fasen släpptes i september 2015.

Kommentera
Kopiera länk
Dela