Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ex On The Beach-Nenad polisanmäld: "Skrev att jag snortar kokain från könsorgan"

- 12/05/2016, 12:30 -

Nyheter24 kan nu avslöja att Ex On The Beach-profilen Nenad Radoicic blivit polisanmäld. Anmälan gjordes av före detta deltagaren Emelie Rydberg.

Den före detta Ex On The Beach-profilen Emelie Rydberg har polisanmält en av årets manliga deltagare Nenad Radoicic för förtal efter att han publicerat ett inlägg på Instagram.

– Han skriver att jag snortar kokain från könsorgan. Jag känner mig smutsig och ledsen, säger Emelie till Nyheter24.

Årets säsong har mött stark kritik

Likt varje år blir det skriverier om skandalsåporna som sänds på TV. Men utöver fylla, sex och drama har det i år riktats fokus på ett helt annat fenomen i Ex On The Beach – nämligen de manliga deltagarnas kvinnosyn.

Tittarna har reagerat på några av de manliga deltagarnas beteende gentemot de kvinnliga. Och nu har det även sträckt sig utanför TV-rutan.

Före detta deltagaren Emelie i fejd med Nenad

Under förra årets säsong klev deltagaren Emelie Rydberg in i Ex On The Beach. Emelie har tidigare varit med i Paradise Hotel, vilket har gjort att hon i dag även följer såporna flitigt.

Hon berättar för Nyheter24 att hon vanligtvis inte förvånas över vad som sker i TV-rutan, men att det i år skedde saker som tillslut gjorde att hon inte kunde hålla tyst.

– Jag fick en chock av deltagaren Nenads beteende. När deltagaren Elin säger att hon inte vill ha sex blir han arg och börjar han att sparka mot henne i sängen. Vad hade hänt om inte kamerorna var där? säger Emelie.

– Om han kan bli så lack inför hela svenska folket hur hade han agerat om det bara var mellan två personer?

– Han säger även att han ALDRIG skulle kunna vara med en tjej som legat med andra killar innan honom. För att "han ska vara den första att lära upp henne". Herre gud, driver han?

Publicerade en bild på Instagram om deltagaren Nenad

Efter att ha sett avsnittet med sexincidenten skrev Emelie ut ett inlägg på Instagram. Hon skrev bland annat om Nenads kvinnosyn och att hon inte respekterar den alls.

– Jag har inte uttalat mig såhär om någon som varit med i TV, men när jag såg det där mådde jag fruktansvärt dåligt. Du ska inte behöva förklara varför du inte vill ha sex, säger man nej, så är det ett nej.

– Jag la upp en bild på min Instagram, jag har ändå 45 000 följare och når jag ut till så många, särskilt unga tjejer känner jag en skyldighet till att prata om det här. Tjejer måste veta att nej är okej, vill du inte ska du inte göra någonting. 13-14-åriga pojkar som har Nenad som förebild vill ju vara som honom, de tror ju att det där är okej.

Nenads svar resulterade i anmälan

– Efter att Nenad sett mitt inlägg lägger han upp en bild på mig med texten "Detta äcklet svartmålar mig på sin Instagram medan hon drar linor på min kompis kuk. Du är rolig"

– Då detta självfallet inte är sant polisanmälde jag honom för förtal. Det där är ingenting man skämtar om. Jag samarbetar i dag med olika företag och har ett bra jobb. Med sådana lögner kan han skada mitt yrkesliv. Att säga att jag snortar kokain från någons könsorgan, det är någonting man bara inte gör.

Vad hände sedan?

– Han ändrade först i texten och tog bort det som ligger under förtal, men bilden var kvar. Jag kände mig så smutsig och ledsen. Visst att ge en känga tillbaka, men när det kommer till saker som är rent förtal, då känner jag att jag fått nog.

Vad fick du för bemötande från polisen?

– Det var jättebra, de tog verkligen hand om mig. Jag var så osäker på om jag skulle göra en anmälan, men när de fick höra om ärendet sa de bestämt att "jo, du bör anmäla detta".

Hade du velat ha en ursäkt eller liknande?

– Hans ursäkt för mig är inte värd någonting för mig. Skadan är redan skedd.

– Nenads kvinnosyn är skev, och kan jag hjälpa andra unga tjejer där ute till att stå upp för sig själva, inte ta skit, och anmäla när en anmälan är nödvändig – då gör jag det.

Nyheter24 har sökt Nenad som valt att inte kommentera händelsen.

Här berättar även en expert vad Nenads agerande kan komma att få för konsekvenser.