1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Skönhetsbloggerskan väljer en nykter sommar: "Alkohol är en legal drog"

Skönhetsbloggerskan Isabella Jedler har för vana att vakna upp bakis efter helgens slut. Men nu vankas det andra tider.


Finest-bloggerskan Isabella Jedler Forsman är en stor skönhetsprofil på sociala medier och har omkring 50 000 följare på Instagram. Förra året var hon Sveriges representant i skönhetstävlingen Miss International.

På Jedlers blogg får hennes följare ta del av hennes smink och modetips, träningspass och även festnätter. Men nu är det slut på det sistnämnda. Bloggerskan berättar nämligen att hon nu tänker ha en "vit sommar" utan alkohol. Inte för att tillfälligt testa, utan för att få det till en ny vana.

– "Det är ok, du är ju bara 20 år", well, hur många gånger har man inte fått den tröstrepliken när man varit bakis allt för många gånger en vecka? Hur många gånger har jag framförallt inte sagt så till mig själv? Nog är jag ändå en hyfsat städad tjej med alkoholen, jag blir inte personlighets förändrad eller något sådant, jag har faktiskt helt ärligt uppriktigt kul, skriver bloggerskan.

– Men om man skulle ställa sig själv ett ultimatum att vara nykter under en period, och se det som ett problem, ja då borde man rannsaka sig själv och inse att det faktiskt är ett problem. Alkohol är den legala drogen i samhället, lägger hon till.

"Jag kommer att festa – men nykter"

Isabella berättar att hon inte har någon speciell limit för sin nykterhet, utan mer ser det som en ny vana.

– Jag tänker inte ha någon nedräkning, jag tänker inte ha någon vit månad eller liknande gör enligt mig använder man en nedräkning som något jobbigt, lite som en jobbig detox. Man längtar tills dagarna är över, men jag tänker inte göra det, jag tänker mig något större. En ny vana helt enkelt.

För vi kommer festa, det är sommar! Men vi kommer festa nyktra, vi kommer komma ihåg allt alla säger och gör, och vi kommer alltid alltid alltid bara göra det vi precis vill göra. Hur jäkla awesome är inte det?, skriver hon.

Läs hela blogginlägget här.

Senaste nytt

Paow ångrar att hon tog Ozempic – det här hände

igår 21:57

Här är kläderna Robinson-Toves kille inte gillar att hon bär

igår 15:27
Robinson-profilen Tove Dalsryd fortsätter att engagera ute i stugorna. Efter sin medverkan i tv har hon valt att dela med sig en hel del kring det som händer i hennes liv.

Därför pratar Karolina "VonTilander" Tilander med brytning: "Jag har..."

igår 15:15
Karolina "VonTilander" Tilander är ett stort namn både på TikTok och nu i Robinson 2023. Något många har reagerat på är hennes brytning – och nu berättar Karolina mer om det hela...

Marie Serneholt 11 år efter uppbrottet: "Om jag skulle träffa Måns i dag..."

igår 14:52
Måns Zelmerlöw gick från Idol-deltagare till en av Sveriges mest älskade artister och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om Lundasonen? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenska folket googlar om Zelmerlöw.

"Shane MacGowan var en fantastisk poet"

igår 14:30
Shane MacGowan var så mycket mer än "A fairytale of New York", tycker GP:s musikjournalist Johan Lindqvist som minns en stor poet, sångare och outsider.

Han blev den irländska musikens enfant terrible

igår 13:08
Den irländsk-engelska musikens enfant terrible har avlidit. Shane MacGowan var känd för sitt vilda festande, sin raspiga röst – och allas favorit-jullåt "Fairytale of New York".