Onsdag 12 Maj
Stockholm

Katrin Zytomierska befann sig på skräckgatan i Nice: "Vi sprang för livet"

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Katrin Zytomierska sprang för livet med sonen Ringo i famnen. Nu berättar hon om skräckupplevelsen.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela

Katrin Zytomierska skrev under dagen ut ett känslosamt inlägg om gårdagens terrorattack i den franska staden Nice. Katrin befann sig tillsammans med barnen Ringo, Rambo samt pojkvännen Alexander Klingstedt på en restaurang bara en liten bit ifrån gatan där en lastbil löpte amok i folkmassan under nationalfirandet. Över 80 personer dog under attentatet.

"Vi förstod att det var ett attentat"

Katrin berättar att familjen hörde skott och såg folk komma springandes och att de då snabbt insåg att det skedde ett attentat. De började då att springa för livet.

– Vi åt middag på Lido. Fyrverkerierna var över så när vi plötsligt hör skott och folk i panik väller ner från gatan inser vi på en gång att det är ett attentat. Sen ett hysteriskt springande på stranden. Fram, tillbaka, upp, ner i vattnet. Jag och Alex höll krampaktigt Ringo mellan oss och sprang för livet. Han grät hela tiden, jag försökte trygga med att vi inte kommer att dö, han är så medveten lilla pojken skriver hon och fortsätter:

– Det var hemskt. Ovissheten av vad som skulle hända. Var var vi säkrast? I vattnet? Vid muren? Under en restaurang? Skulle de ta sig ner på stranden och skjuta oss? Skulle de kasta ner bomber? I ungefär en timme höll vi på innan vi sammanfördes med pappa, David, Rambo och Marianne igen. Vi bestämde oss för att ta oss hem till pappas lägenhet ändå.

"Synen av krossade barnvagnar sitter kvar"

Katrin berättar vidare i det känslosamma inlägget att familjen nu bestämt sig för att åka hem, men att det finns vissa bilder i huvudet som sent kommer att försvinna.

– Synen av krossade barnvagnar och en fullkomligt slaktad stad kommer att ta tid att få bort från näthinnan men vi är så lyckligt bevarade. Vi har ett flyg 19.40. Vi vill hem såklart. Okej nu orkar jag inte skriva mer. Jag pallar inte svara på alla sms och samtal. Vi försöker umgås här med barnen och göra det bästa vi kan, avslutar hon.

Läs inlägget i sin helhet här:Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela