Söndag 1 Aug
Stockholm

Amelia Silowá, 21, filmade mardrömsresan: "Han sitter och onanerar framför mig"

Ex On The Beach-profilen Amelia Silowá tvingades uppleva någonting fruktansvärt under sin tågresa från Stockholm till Malmö. I tågkupén ofredades hon sexuellt av en främmande man.

Kommentera (29)
Kopiera länk
Dela

Det var under måndagseftermiddagen som Ex On The Beach-profilen Amelia Silowá, 21, var på väg hem till Malmö efter en Stockholms-helg i goda vänners lag. Men resan slutade långt ifrån hur hon väntat sig.

Under resans gång ofredades Amelia sexuellt och tvingades uppleva någonting som tyvärr många unga kvinnor tvingas uppleva i dag.

– Jag hade fått en plats i en kupé och satt intill fönstret. Kupén fylls snabbt och en konstig man hamnar plötsligt bredvid mig. Jag får dåliga vibbar direkt, berättar hon för Nyheter24.

Mannen försöker att få kontakt med Amelia men hon avviker snabbt.

– Han försöker prata med mig men jag svarar inte och visar att jag har musik i öronen. Han går av tåget vid två tillfällen med sina väskor men kommer tillbaka varje gång. Två personer har nu gått och han sätter sig snett mitt emot mig. Jag ser i ögonvrån att han fortsätter stirra.


Vad hände sen?

– Efter ett tag ser jag att han sitter och smeker sig på sin penis och gnider sig i soffan. Han sitter och tittar på mig samtidigt som han tar sig ständigt mellan benen. Detta är något av det äckligaste jag varit med om och jag tänker hur många gånger man läst om äckliga gubbar som gjort sånt här på bussar framför unga flickor.

"Sprang till kupén bredvid"

Amelia berättar att hon tillslut tog modet till sig och tog dig ut från kupén.

– Tillslut flög jag ut och gick in i en annan hytt. Jag skrek panikslaget "Var fan ligger matvagnen – en man sitter och runkar i min kupé". Sedan sprang jag till matvagnen och sa till personal som tog tag i det direkt.


Följde mannen efter dig eller satt han kvar?

– Det äckliga var att när jag vände mig om när jag gick hade han stoppat ut huvudet och tittade efter mig.

Fick du hjälp av tågpersonalen?

– Ja. Jag fick sitta i matvagnen trots att den var stängd. De tillkallade vakter och polis som tog honom när tåget stannade. Men jag anmälde aldrig.


Varför inte?

– För att jag var tvungen att befinna mig på ett ställe jag skulle till. Det blev bara så. Allt hade tagit för lång tid och jag vet ju hur det blir. Det läggs ändå ned.

Tycker du att det borde vara bättre säkerhet på tåg?

– Ja de borde inte ha kupéer iallafall. Där sitter du instängd i ett rum med främlingar som till och med kan låsa kupén och dra för gardiner. Personalen sa själva att de har svårt med uppsikten. Jag tänker tänk 12-åringar som åker tåg, säger hon.

Hur mår du nu?

– Jag mår bra. Men jag tycker det är synd att det ska behöva vara så här. När det kommer till övergrepp, våldtäkt, sexuellt ofredande och så vidare. Tycker det är för jävligt hur svenska rättsystemet ser ut. Jag har själv anmält två övergrepp sen tidigare och våldtäktsförsök men alla har alltid blivit nerlagda på grund av "brist på bevis" och det är verkligheten för många.


– Sveriges rättsystem visar gång på gång att det tydligen inte lönar sig att anmäla och felen läggs ofta över på tjejen. Jag är livrädd för att den dagen jag själv får en dotter att våga släppa ut henne.

"Jag hatar inte män"

Amelia berättar att hon inte lägger skulden på alla män där ute utan att felet ligger hos samhället.

– Jag hatar inte män för det eller går runt och är rädd för män heller. Jag tror det är samhället och uppfostrans fel. För vi formas på olika sätt, men någonstans har det blivit extremt fel i vissa människors huvuden, och det börjar tidigt, avslutar hon.

Bloggerskan Kissie blev även hon utsatt för sexuella övergrepp när hon var ute på en nattklubb. Läs mer om det här.

Även storbloggerskan Kenza valde nyligen att berätta om när hon blev utsatt för sexuella övergrepp."Han stoppade upp fingrarna mot min vilja", berättar hon här.

Har du bivit sexuellt ofredad?
Tack för din röst!
Kommentera (29)
Kopiera länk
Dela