Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jonna Lundell om sjukdomen: "Jag kan inte sluta gå upp i vikt"

Youtubestjärnan Jonna Lundell öppnar sig i sin senaste video.

Youtubestjärnan Jonna Lundell hyllades efter att hon lade ut videon där hon öppet berättade om att hon lider utav en "mystisk sjukdom" som gjort att hon under en lång period mått väldigt dåligt och fått utbrott titt som tätt.

Nu berättar stjärnan att hon äntligen fått svar på vart problemet sitter och hon diagnostiserades med "Hypotyreos" som gör att hon lider av nedsatt funktion hos sköldkörteln. Hon berättar att det är skönt att veta vad som "varit fel" men att det som kom med diagnosen blev allt annat än enkelt.

I dagens video pratar jag om varför jag bara fortsätter att gå upp i vikt. Länk finns i min bio -> @sessano

A post shared by Jonna Lundell 🎀 (@sessano) on

"Kan inte sluta gå upp i vikt"

Jonna berättar att hon fått en medicin utskriven, men att hon har svårt för att ta en medicin som hon måste ta dagligen då hon lätt glömmer bort det, och att hennes minne nu påverkats ännu mer. Hon berättar även att hennes fans på senaste tiden kommenterat att hon gått upp i vikt.

– Jag har gått upp väldigt mycket i vikt och får inte längre på mig mina kläder. Den här sjukdomen gör att man kan gå upp en hel del i vikt, och det svåra är att gå ned i vikt. Allt på grund av sköldkörteln.

Nu har det blivit dags att börja spela in våra julavsnitt till Youtube ☃️🎅🏽

A post shared by Joakim Lundell 🎧🎞 (@joakimlundell) on

– Jag har googlat allt som finns och det står att det är nästintill omöjligt att gå ned i vikt. Jag säger inte att jag är överviktig men det är jobbigt att inte ha någon form av kontroll. Jag mår inte bra av att inte kunna beställa hem en klänning längre utan att den inte passar, säger hon.

– Det är den här jävla sjukdomen som gjort att vi inte kunnat få barn heller. Men nu tar jag medicinen som jag ska och kämpar på med att ta den på rätt sätt, berättar Jonna.

Hon frågar även sina fans om de har några erfarenheter kring sjukdomen de kan dela med sig av.