Torsdag 24 Jun
Stockholm

Ellen Bergström om Albatraoz-stjärnan Måns Harvidssons vidriga beteende: "Gör mig skitarg"

1 av 2
2 av 2

På Facebook sprids en video där Måns Harvidsson i gruppen Albatraoz tar tag i kvinnans huvud och för det mot hans kön. Videon har spridits som en löpeld och fler och fler uttalar sig nu och rasar på det vidriga beteendet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det svenska bandet Albatraoz blev kända under 2013, då de släppte låten Albatraoz – den har i dagsläget spelats över 25 miljoner gånger på Spotify.

Gruppen uppträdde under lördagen på en nattklubb i västra Sverige. I en video som spridits på Facebook kan man se hur en av bandets medlemmar, Måns Harvidsson, tar tag i en ung kvinnas huvud – och pressar sitt kön mot hennes ansikte.

Inte helt otippat har den osmakliga videon skapat ramaskri på nätet, och en av de som reagerat är Ellen Bergström.

Här är videon som visar händelsen:


– Det är ju tyvärr vanligt att sådant där händer, och jag tror att om det hänt för fem år sedan hade de flesta inte reagerat. Det går framåt, och även om det gör mig skitarg att det händer, så blir jag ändå glad över att folk faktiskt vet att det är fel och att de även vågar skriva öppet om det.

– Jag tror inte det beror på att han är känd eller så, många människor bara tar för sig utan att tänka sig för. Brist på respekt. Konsekvenserna blir ju riktigt jobbiga i detta fall. Synd för de andra i gruppen, säger Ellen.

När Nyheter24 når United Stage som har representerat bandet är reaktionen stark. De berättar att bandet fått sparken och att allt samarbete är avbrutet.

– Vi har mycket riktigt representerat bandet, men vi har efter det som hänt valt att avsluta samarbetet, säger Anders Larsson, Managing Director & CEO vid United Stage, till Nyheter24.

Mer:

Svenska artisten pressar ung tjejs huvud mot sitt kön – mitt under spelningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela