Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Salvador Sobral i Eurovision om dolda hjärtfelet: "Oroar mig"

- 13/05/2017, 10:47 -

En av Robin Bengtssons hetaste konkurrenter – Salvador Sobral – lever med ett oroande hjärtfel och hans läkare vill inte att han tävlar.

En av Sveriges hopp Robin Bengtssons största konkurrenter i finalen av Eurovision Song Contest är Portugals Salvador Sobral.

Men det tittarna inte vet är att han har kämpat med ett allvarligt hjärtfel och att hans läkare kraftigt avrådde honom från att tävla i Eurovision.

Under repetitionerna har hans syster Luísa Sobral, som också skrivit låten ”Amar pelos dois”, fått stå på scenen istället. Men under semifinalen imponerade Sobral och tog sig lätt till final med sin mysiga ballad.

Till Nöjesbladet säger han det här om att folk oroar sig för honom:

– Oroar de sig verkligen? Är det genuint? De bryr sig inte. Jag oroar mig och min familj oroar sig, men jag tror inte att folk oroar sig, säger han.

Hur som helst så är han en favorit och i Eurovision-avsnittet av Schlagerspaning tror Simon att han har chans till segern. Gabriella är däremot extremt osäker på den saken. Se avsnittet i spelaren ovan.

Tror du att Portugal vinner?