Joakim Lundell om nya succén: "Vågar äntligen lita på min begåvning"

Joakim Lundell har återigen gjort succé med sin nya musikvideo. Nu berättar han om känslorna kring fansens respons.


Det var tidigare i veckan som Joakim Lundell släppte sin nya låt "My Addiction". Under loppet av ett dygn hade låten åkt upp på en andra plats på Spotifys svenska top 50-lista och fortfarande spelas den varm runt om i både Sverige och världen.


Nu har även videon kommit – och redan första dygnet gör den succé.

Hur känns det med ännu en succé?

– Det känns helt fantastiskt. Responsen är bättre än jag någonsin kunnat tro.

Hur känns det att se videon, med tanke på att den skildrar en väldigt jobbig del i ditt liv?

– Det är ju väldigt hårda scener med repet/snaran, så i början sa alla i teamet lite chockat att "Oj Joakim, ska du verkligen göra så?"men jag har varit väldigt hård kring hur denna video ska filmas och göras samt haft Daniel Riley vid min sida denna gång också.


– Vår största uppgift var att göra en låt som hade varma toner trots det mörka temat. Det var verkligen största utmaningen med denna video och vi jobbade mycket med dagsljus och värme med sommarkänsla utanför lägenheten för att bygga ett ljus i allt det mörka.


Vill verkligen fortsätta satsa

Joakim berättar att han redan för ett halvår sedan visste om hur hans nästa musikvideo skulle sluta, och att det minst sagt gett avkastning.

– Jag hade ju slutscenen som ess i rockärmen då jag skrev det redan för fyra månader sedan. Den verkar ha fungerat då många tittare lämnats mållösa efter att de sett videon. Att se responsen på detta lär mig att lita på min begåvning och att fortsätta jobba på det sätt jag vill och nu kommer jag verkligen fortsätta skriva alla manus till musikvideos till 100 procent.

Vad säger Jonna om allt det här?

– Hon är otroligt glad och berörd. Hon såg färdigt hela videon först igår. Men hon säger att hon inte är förvånad då hon vet hur duktig jag är på film, avslutar Joakim.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!