Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Joakim Lundell om Ben Mitkus: "Han kommer bli grovt stämd"

- 25/07/2017, 23:31 -

Joakim Lundell och Ben Mitkus är i storbråk på Snap och Youtube. Nu säger Joakim Lundell att skivbolaget Ninetone kommer stämma honom "grovt".

Youtube-stjärnorna Joakim Lundell och Ben Mitkus har hamnat i ett gigantiskt bråk på sociala medier. Upprinnelsen till bråket var att Ben skojat om Lundell i en Youtube-video, varpå Lundell sedan blockerade honom från alla sina kanaler.

Blocken kom som en rejäl överraskning för Ben som under gårdagen la upp en video på Youtube och talade ut om vad som "sker bakom kulisserna". Han berättar bland annat han misstänker att Joakim Lundell nu vill få honom sparkad från skivbolaget Ninetone, som de båda är signade på. Bolaget företräder flera talanger även inom Youtube-Sverige.

– Han försöker förstöra min karriär. Jag är legit ledsen, han försöker förstöra min dröm, säger Mitkus i sin video.

I videon delar han även med sig av mejl från Ninetone, där skivbolaget enligt honom uppmanar honom att ta bort sina tidigare videos från nätet.

"Ingen tjänar på att kriga Ben, jobba med ditt musikaliska uttryck istället och låt dina artistkollegor göra vad de tycker är rätt", står det i mejlet som enligt Mitkus kommer från skivbolaget.

Han hävdar att mejlet kommit då Lundell ska ha klagat hos dem. Videon fick många av Mitkus unga följare att skicka hat mot Lundell, som i en lång rant på Snap bland annat säger att det rör sig om 13-åringar som mordhotar honom.

– Jag har inte sagt ett jävla skit, jag bryr mig inte om vad andra gör för videos. Men mitt skivbolag märker att, om det kommer massa hat på mina videos, då går de in, och då får man skit och förmodligen sparken.

– Bara för att folk gör videos om mig betyder det inte att jag är inblandad i något drama, säger en uppenbart upprörd Joakim Lundell i sin Snap-story.

Trots att Lundell hävdar att han inte har något att göra med att Universal hört av sig till Mitkus, menar han i slutet av sin runt 20 minuter långa story att skivbolaget nu kommer att stämma honom, och det "grovt".

– Vem tror ni att jag är gud? Jag kan inte påverka ett av världens största skivbolag, de tar det här beslutet själva.

Även Linn Ahlborg har gått ut och gett sitt stöd till Joakim Lundell, i en Snap där hon skriver "Fuck Ben Mitkus".

Huruvida skivbolaget faktiskt ska skicka en stämningsansökan till Mitkus är oklart, trots att Lundell hävdar att det kommer ske. Nyheter24 har försökt nå Ninetone för en kommentar.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.