Joakim Lundells svar efter kritiken: "Schulman är en oansvarig pappa"

- 28/08/2017, 21:10
Joakim Lundell anser att Alex och Sigges kritik är att kasta sten i glashus.
1 av 3

Joakim Lundell anser att Alex och Sigges kritik är att kasta sten i glashus.

Instagram/TT

Medieprofilerna riktade skarp kritik mot Jocke och Jonna i sin podd.
2 av 3

Medieprofilerna riktade skarp kritik mot Jocke och Jonna i sin podd.

TT

Något som nu får Joakim Lundell att reagarea starkt.
3 av 3

Något som nu får Joakim Lundell att reagarea starkt.

Instagram

I ett poddavsnitt gav Alex och Sigge Youtube-profilerna Jocke och Jonna en rejäl känga. Nu svarar Joakim Lundell på kritiken.

Det var i förrförra veckans poddasvnitt som Alex Schulman och Sigge Eklund bestämde sig för att rikta kritik mot Joakim och Jonna Lundell, något du kan läsa mer om här

Bland annat hade Alex Schulman reagerat på en video som paret lagt upp på sin Youtube-kanal år 2014 vid namn "Cheating prank". 

– Jag ser underhållning som min 8-åriga dotter kollar på, hon förstår ju ingenting, hon ser bara en kille som är jättearg. Hon förstår att reaktionen verkar helt rimlig, för efter misshandeln står ju Jonna bara skamset kvar. I den här världen så är det här helt fine, att om man gjort något dumt så kan man eventuellt få stryk och det är som det ska vara, sade Schulman i podden. 

Men Joakim Lundell anser att Alex Schulman inte har en aning om vad han pratar om. Framför allt eftersom videon är gammal och inte längre är representativ för innehållet på kanalen idag. 

–  Det är sjukt att en gubbe på 41 år sitter och säger att han hatar oss när han inte vet något om det här. Han borde ta reda på fakta innan han uttalar sig, det är fel att prata om den videon som något som vore aktuellt. Dessutom har idioten inte ens kollat klart på videon där det framgår att allt var just på låtsas och att vi hade övat in det innan, säger Joakim Lundell till Nyheter24

Lundell anser också att det inte är hans ansvar att ha koll på vilka som tittar på hans videos, utan menar att det är föräldrarnas uppgift. 

– Jag tycker Schulman är en oansvarig pappa som inte har koll på sociala medier, och sedan tjänar pengar på att prata skit i sin podd. Det är hans ansvar att kolla vad hans unge får se och inte, inte mitt. Han har blivit en gubbe, jag vet inte om han har ålderskris eller så men han borde ha koll på vad som händer på nätet om han bryr sig om sina barn. 

Schulman kritiserar även kvaliteten på Joakim och Jonnas videos och kallar dem bland annat för "usel teater" vilket Joakim Lundell tycker kan liknas med att kasta sten i glashus. 

– Jag tycker synd om honom för att han har så lite fritid att han pratar om oss i podden för att verka aktuell, och använder vårt namn för lyssnare, det är tragiskt! Den tiden borde han istället lägga på att förstå vad hans barn gör på nätet!

Det riktas ju även kritik mot att ni är så öppna med ert privatliv och psykiska mående inför en så ung publik?

– Här måste man ju fråga sig vad borde inte barn ta del av? Det är inte jag har inte bestämt att min kanal ska rikta sig till barn och vara en "barnkanal". Vi gör det vi vill, så länge vi inte uppmanar att hetsa. Sedan är det upp till andra att välja om de vill att deras barn ska följa oss eller inte. Vår största målgrupp är dessutom 20+ och de vill ha videos som tar upp frågor om psykisk ohälsa och ofrivillig barnlöshet som andra kan få hjälp och styrka av. 

En annan sak som tas upp är att ni svär väldigt mycket i era videos?

– Det kan jag ta på mig att vi gör, och det är något vi försöker bli bättre på, men vi har också sagt att det är ett problem som vi har. 

Är du nyfiken på mer från Jocke och Jonna?? Då kan du kolla in det här klippet där de bland annat pratar om hur mycket de tjänar. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.
Håller du med Joakim?