Det här ska lillprinsen heta

Hovet har nu gått ut med namnet på den kungliga lilla prinsen.


Det var under torsdagen vid lunchtid som Hovet gick ut med den glädjande nyheten att prinsessan Sofia och prins Carl Philip fått barn för andra gången. En bild på den lille lades sedan upp på Kungafamiljens Instagram med texten "Prinsfamiljen har lämnat sjukhuset och är nu hemma igen".

Det går inte att se allt för mycket av lilla prinsen men förhoppningsvis får vi fler bilder inom snar framtid! Och nu har Hovet äntligen valt att gå ut med namnet på den lille – och han kommer att heta Gabriel Carl Walther. Hans titel kommer att vara Hertig av Dalarna . 

– Han var inte så lik Alexander som vi trodde. Men han var väldigt harmonisk och lugn, berättade de på pressträffen. 

Finns det någon bakgrund till Gabriel?

–Nja, han är väl en liten ängel. Så ser han ut som en liten Gabriel, svarade Löfven.

Efter uppläsningen hålls en pressträff där förre riksmarskalk och ordenskansler, Ingemar Eliasson, återigen läser upp barnets titel, namn samt tilltalsnamn. 

Vid 12.15 hålls en tacksägelsegudstjänst, Te Deum i Slottskyrkan. Vid den deltar bland annat representanter från riksdag, regering och medlemmar ur den närmaste familjen. 

Så fint!

Se Nyheter24:s livesändning direkt från slottet här:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

1 timme sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

2 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

2 timmar sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.

Här är Beyoncés väg till countryn

idag 05:58
På fredag släpps "Cowboy Carter" – Beyoncés första renodlade countryskiva. Här är hennes väg till musikgenren vars utövare först ville stöta bort henne.

Lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” till salu – se bilderna inifrån

igår 23:32
Ausra och Patrik Drivstedts lyxvilla från SVT:s ”Husdrömmar” ligger just nu ute tillförsäljning på Hemnet. Se bilderna inifrån lyxvillan på Värmdö här.