Joakim Lundell chockar fansen: "I nästa låt kommer..."

Joakim Lundell bjuder fansen på en ordentlig överraskning.


Det var i februari tidigare i år som Joakim Lundell tillsammans med syskonduon Arrhult som utgörs av Ava och Agnes, släppte låten "All I need". Låten blev en braksuccé och slog svenskt Spotify-rekord då hiten åkte upp på första placering på Spotify-listan under loppet av ett dygn.

Men nu har han slagit nytt personligt rekord – igen. Denna gång med senaste låten "Only Human".

För första gången har Joakims musik nått in på topplistor utanför norden, bland annat i Taiwan och Italien. 


– Det var rekord i streams för mig men denna gång var dom utspridda över hela världen, det känns galet. Det är över 1,4 miljoner streams nu, berättar han för Nyheter24

– Låten ligger även på placering 28 på virala världslistan.


Men det är ingen rast och ro för Joakim. Redan nu är han igång med nästa låt, som minst sagt kommer att bli någonting speciellt. 


"Vi kommer ta in en rappare"

Det var under tisdagen som Joakim sände live på Instagram för att prata med sina fans. Han åt tårta tillsammans med Jonna och firade sina framgångar med senaste låten. Plötsligt frågar ett fan om Joakim funderat någonting på framtida låtar och vad fansen kan förvänta sig av framtiden. 


– Jag och Ava har redan börjat på nästa låt. Och denna gång kommer det att blir någonting nytt. Jag kommer faktiskt att ta in en internationell rappare denna gång, berättade han då. 

– Jag ser fram emot att ta nästa steg i musiken nu, det har varit lärorikt att testa EDM och lära mig branschen och musiken, men jag vill blanda elektronisk musik nu med mörkare och mer äkta musik. Och personligen älskar jag riktigt bra rap som man blandar med en melodisk refräng med en stark "vocal". Detta kommer bli så bra, jag bara vet det, berättar Joakim för Nyheter24

Får man fråga vad låten kommer att handla om?

– Nya låten kommer troligtvis att hets "False Gods" och handla om hur människan egentligen är sin egen falska Gud. Vi vaknar upp och bara tror att det faktum att vi är på den här planeten är "meant to be". Vi reflekterar aldrig över någonting utan förutsätter bara att det lagarna säger är rätt och fel. Men vem skrev alla lagar? Människan själv. Vi är våra egna falska gudar. Media styr vad vi ska gilla och göra och underhållning håller oss is schack för att inte tänka för mycket och bli för medvetna. Vi är på en planet vi inte vet ett piss om, där vi bråkar och förstör varann för ingenting, avslutar Joakim. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...