Stockholm

5 saker du inte visste om Alicia Vikander

Alicia har blivit en av Sveriges stora stoltheter. Men vad vet vi egentligen om världsstjärnan som håller våra hjärtan kärt?
1 av 2
Vi känner Alicia Vikander för sin roll i "Andra avenyn" men nu är hon riktigt känd internationellt. Men vad vet vi egentligen om den svenska världsstjärna. Foto: TT
Alicia Vikander kommer vara prisutdelare på årets "Golden globe". Men vad vet du egentligen om den svenska världsstjärnan?
2 av 2
Visste du att Alicia Vikander.... Foto: TT

Alicia Vikander är årets prisutdelare på galan "Golden globe". Här är fem saker du inte visste om den svenska världsstjärnan.


Läs mer

Alicia Vikander gör oss svenskar stolt om och om igen. Vi känner igen henne från "Andra avenyn" där hon spelade orädda Josefine och sen dess har hon verkligen slagit igenom internationellt. 

2016 vann hon en Oscar för sin roll som Gerda i "The danish girl" och nu ska hon vara prisutdelare i den prestigefulla galan "Golden globe". 

Men vad vet vi egentligen om den svenska världstjärnan? 

Här är fem snabba fakta om skådespelaren som du inte visste: 

1. Dotter till skådespelare

Visste du att Alicia kanske har närmare till skådespelaryrket än du tror? Hennes mamma är nämligen Maria Fahl Vikander, aktiv svensk skådespelare, som spelat i bland annat svenska serien "Änglabyn". 

2. Bor i London

Många vet nog att Alicia är gift med maken Michael Fassbender, också en känd amerikansk skådespelare, men visste du att paret bor tillsammans inte i USA utan i London? 

Alicia Vikander är prisutdelare på årets "Golden globe". Bildkälla: TT

3. Är en kvarts finsk

Vi vill ju gärna säga att Alicia är helt vår men sanningen är den att.. Hon är en kvarts finskt. Det är lite irriterande men något vi får leva med. 

4. Dansat ballett

Du har kanske lagt märke till att Alicia är väldigt graciös och nästan dansar fram? Det har hon fått från de många åren som balettdansös. 

När hon bara var femton år gammal flyttade hon från Göteborg, där hon är uppväxt, till Stockholm för att börja träna ballett på heltid. Tyvärr var hon tvungen att sluta på grund av en skada hon fick i övre tonåren.

5. Kom inte in på dramaskola

Två gånger nekades Alicias ansökningar till en dramaskola. Hon ansökte då till en juristlinje på en skola, kom in men bestämde sig ändå för att jaga drömmen om att bli skådespelare. 

Och det var väl tur det!

Se också Alicia Vikander i trailern för "Tomb Raider"

Se också Alicia Vikanders drömring hon fått av maken Michael Fassbender

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.