Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lotta Bromé efter sexanklagelserna: "Höj dig över bullshit"

- 06/01/2018, 17:43 -

Den folkkära radioprofilen Lotta Bromé lämnade Sveriges radio efter nästan tio år, efter att det riktats anklagelser om sexuella trakasserier mot henne.

Det var inte bara mediamän, komiker, krogprofiler och TV-stjärnor som föll som käglor under #metoo-rörelsens peak. 

Även den folkkära SR-profilen Lotta Bromé, 53, lämnade Sveriges Radio i kölvattnet efter #metoo.

 Detta efter att hon anklagats för bland annat sexuella trakasserier.

Lotta hade då jobbat på Sveriges radio i nästan tio år. Kort efter att det blev känt att hon slutar så valde Lotta att kommentera de anklagelser som riktats mot henne.

"Mitt samvete är rent", skrev Lotta på sin officiella Facebook-sida.

Sedan dess har Lotta kommunicerat med omvärlden via kryptiska meddelanden på sina sociala medier-kanaler. 

Bland annat refererade hon till Donald Trumps bevingade (nåväl) ord "fake news" och retweetade även en tweet som löd "hur bevisar man vad som inte hänt?".

Lotta Bromé.
Lotta Bromé lämnade Sveriges radio efter nästan tio år. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Enligt källor till sajten Stoppa Pressarna har Lotta dragit sig undan till sin våning på Södermalm som hon delar med sin sambo Leigh-Ann Gerow, 52.

– Lotta är helt knäckt. Ja, hennes liv är i spillror just nu, berättade en källa för sajten då. 

Men nu verkar Lotta se ljusare på tillvaron. På sin privata Facebook-sida har hon, enligt Stoppa Pressarna, delat med sig av en dikt på engelska, som fritt översatt lyder: 

"Bli inte arg eller förolämpad. Höj dig över all bullshit, tänd ditt ljus igen och se till att skina ljusare än någonsin och bli djupt förälskad i ditt eget liv så att den som försöker göra dig orätt blir ett skrattsamt, löjligt och avlägset minne".

Hur Lottas år 2018 blir återstår att se, men enligt hennes vänner så vill Lotta nu bara blicka framåt, skriver Stoppa Pressarna.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.