Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så mycket pengar drar Linn Ahlborgs företag in

- 18/01/2018, 09:09 -
Linn Ahlborg selfie och foto utomhus.
1 av 3

Bloggaren, influencern och Youtube-stjärnan Linn Ahlborg har verkligen fått ett genombrott de senaste åren.

Instagram / Pixabay

Linn Ahlborg fotad utomhus.
2 av 3

Och med framgång kommer också pengar. Redan som 17-åring kunde Linn plocka ut närmare 100 000 kronor i månaden.

Instagram

Linn Ahlborg selfie framför spegel.
3 av 3

Nyheter24 har tittat närmare på siffrorna från hennes företags årsredovisningar.

Instagram

Att Linn Ahlborg skrattar hela vägen till banken är det få som gått miste om. Hon har haft sitt eget företag i några år nu. Nyheter24 har tittat närmare på siffrorna från årsredovisningarna.

Bloggaren, influencern och Youtube-stjärnan Linn Ahlborg har verkligen fått ett genombrott de senaste åren. Och med framgång kommer också pengar.

Redan som 17-åring kunde Linn plocka ut närmare 100 000 kronor i månaden, något hon tidigare avslöjat i ett blogginlägg där hennes följare fick ställa frågor till henne.

"Du har sagt att du inte har något problem med att snacka pengar så kan du inte ge ett cirka belopp på din månadslön?", frågade en person.

Linn svarade kort och koncist: "Minst 100 000".

Linn Ahlborg
Linn Ahlborg. Bildkälla: Instagram

Men det var då. Sedan dess har Linn Ahlborg steppat upp. Hennes företag har ökat omsättning – och vinsten.

Enligt årsredovisningen gjorde företaget 2015 en vinst efter skatt på 114 566 kronor. 2016 hade vinsten ökat till 762 625 kronor.

Nettoomsättningen för företaget 2015, alltså summan av all försäljning minus skatt, var 262 311 kronor. Året därpå var den 1 508 144 kronor.

Företagets tillgångar var 302 535 kronor enligt årsredovisningen 2015. 2016 uppgick tillgångarna till 1 894 356 kronor.

"Omsättningen har ökat väsentligt jämfört med föregående år. Detta beror på att verksamheten startades under 2015 och sedermera har utvecklats med fler samarbetspartner i sociala kanaler", står det i årsredovisningen för 2016.

Linn Ahlborg
Linn Ahlborg. Bildkälla: Instagram

Och det stämmer att Linn Ahlborg drar in stålar på en rad olika saker. Hon har tidigare berättat att hon absolut tjänar pengar på Youtube, men att det inte är hennes största inkomstkälla.

– Jag tjänar istället mer på adlinks (reklamlänkar), eller betallänkar som man också säger. Det är när man skriver typ "klicka här för att komma till tröjan jag har på mig" på bloggen. Då när ni klickar får jag typ ett halvt öre, men det blir mycket i längden. Men även när jag har sådär "swipe up för att komma till den här tröjan" på Instastory så tjänar jag bra, berättar Linn i ett klipp.

Se också Linn Ahlborgs dramatiska video kan vi alla relatera till:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Följer du Linn Ahlborg?