Isabella Löwengrip.
27-åriga superentreprenören Isabella Löwengrip har varit en spelare i affärsvärlden i många år nu. - Foto: Instagram / Pixabay

Så mycket pengar drar Isabella Löwengrips företag in

Isabella Löwengrip är superentreprenören med en rad startade bolag bakom sig. Men hur går det för hennes satsningar? Nyheter24 har tittat närmare på siffrorna från årsredovisningarna.


27-åriga superentreprenören Isabella Löwengrip har varit en spelare i affärsvärlden i många år nu. Hon har en rad aktiebolag bakom sig, vissa mer lyckade än andra.

Just nu driver hon bland annat ett skönhetsbolaget tillsammans med Pingis Hadenius. Men sedan flera år tillbaka har hon också sitt eget investeringsbolag som bland annat investerar i nya företag.

Och det verkar onekligen gå bra.

Isabella Löwengrip. Bildkälla: Instagram

Under perioden 1 juli 2015 till 30 juni 2016, alltså det så kallade räkenskapsåret i Löwengrips investeringsbolags fall, var vinsten efter skatt 904 701 kronor.

För nästa räkenskapsår, alltså från sommaren 2016 till sommaren 2017, var vinsten efter skatt 2 370 362 kronor.

Det är en ökning på drygt 162 procent.

Nettoomsättningen för företaget 2016, alltså summan av all försäljning minus skatt, var 7 113 470 kronor. Det kan jämföras med året innan då den låg på 4 308 350 kronor.

"Omsättningen har ökat med 65 procent gentemot föregående år till följd av ökat intresse från marknaden för bolagets tjänster och erbjudande", står det i årsredovisningen.

När det gäller företagets tillgångar uppgick de 2016 till 4 723 977 kronor. Året därpå var de 9 305 961 kronor.

Ka-ching! Isabella Löwengrip. Bildkälla: Instagram

Skönhetsföretaget som Löwengrip har tillsammans med Pingis Hadenius heter Löwengrip Care and Color. Enligt årsredovisningen var nettoomsättningen 35 303 279 kronor jämfört med året innan då den låg på 16 786 532 kronor.

Tittar man på 2017 siktar de på närmare 60 miljoner, skriver Veckans Affärer.

Att det går så bra är bland annat tack vare framgångsrika samarbeten med influencers.

– Vi hade aldrig kunnat springa så snabbt om det inte vore för att vi är starka online. Vi har det i vårt blod, att vi arbetar digitalt. Vi äger våra egna kanaler, det är nog framför allt det, har Isabella Löwengrip sagt enligt Dagens Industri.

Se också klippet om när Isabella Löwengrip tvingades anlita livvakt efter hot:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Följer du Löwengrips blogg?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hon får radions lyrikpris

Felicia Book har sadlat om helt – det gör hon idag

Anna Books dotter Felicia Book växte upp i rampljuset, och har varit med i både Farmen VIP och Fångarna på fortet. Men nu har Felicia lämnat kändisvärlden bakom sig, och satsar helt och fullt på sitt nya jobb.

Här visar Tuva Novotny upp döttrarna

2 timmar sedan
Tuva Novotny har, under hela sina karriär, varit mycket hemlighetsfull kring sitt privatliv. Under smygpremiären av "Allt och Eva" visade hon dock upp sina två döttrar på röda mattan.

Nicci Hernestig triggervarnar sin senaste kroppsbild

2 timmar sedan
Nicci Hernerstig, 24, publicerade nyligen en bild som hon valde att lägga en triggerwarning på. "9 veckor...", skrev hon till bilden.

Detaljen i nya bilden på Mark Levengood och Jonas Gardell: "Är det inte...?"

2 timmar sedan
Det har gått mer än ett år sedan Mark Levengood och Jonas Gardell meddelade att de skulle gå skilda vägar. Men skilsmässan till trots så är ett av Sveriges mest kända ex-par än idag goda vänner.

"Trädgårdstider"-profilens Instagram plötsligt borta

3 timmar sedan
Hundratusentals svenskar bänkar sig framför "Trädgårdstider" varje vecka och SVT-programmet engagerar många i sociala medier. Men nu har en av "Trädgårdstider"-profilerna, som hade 96 000 följare, plötsligt försvunnit från Instagram.