Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Familjen Parnevik om falsklarmet på Hawaii: "Riktig panik"

Nöje | 14/01/2018 09:48

Familjen Parnevik var på semester på Hawaii när ett falsklarm om en robotmissil kom. Något som blev något av en skräckhistoria för Mia, Jesper, Penny, Peg, Phoenix och Philippa Parnevik.

Under lördagen varnade myndigheter av misstag för en missilattack mot Hawaii. Varningen kom via radio, tv men också sms. 

I den stod det:

"Ballistisk missilhot mot Hawaii. Sök skydd på en gång. Det här är inte en övning"

Varningen ska ha gått ut av misstag. Någon ska ha råkat "trycka på fel knapp". Men paniken spred sig snabbt på ön och för en stund var det blodigt allvar för de flesta, skriver bland annat CBS news.

Några svenskar som fick varningen var familjen Parnevik som just nu befinner sig på en familjesemester på Hawaii. Familjen tog sig snabbt till en plats för skydd. 

Familjen Parnevik
Bildkälla: Instagram

In en video som Jesper Parnevik la ut på sin Instagram kan man se familjen livrädda. Peg Parnevik blir tröstad av pojkvännen Filip Kaspersen Lamprecht. Philippa Parnevik tittar oroligt på sin pappa och Mia Parnevik försöker lugna ner situationen. 

Efter en halvtimme stod det klart att varningen inte vad menad att skickas ut och alla personer iblandade kunde fortsätta sin semester. 

Mia la ut en video på Instagram senare samma dag där hon berättar om hur det var "riktig panik" och att hon fortfarande är skakad efter händelsen. Jesper Parnevik flikar in och säger "det var på riktigt" varpå Mia håller med. 

Penny Parnevik la ut en bild, också senare samma dag, där hon säger att hon är tacksam för att alla mår bra. 

Penny Parnevik
Bildkälla: Instagram

Efter den traumatiska händelsen så ska alla i familjen må bra och i Jespers senaste video ses familjen sola på stranden. 

– Se videon från händelsen och efter som Jesper och Mia lagt ut på sin Instagram i spelaren ovan –

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Följer du familjen Parnevik på sociala medier?