Patrik Wincent
Patrik Wincents tre tips till nyheter24s läsare - Foto: TT Montage

Expertens tre tips för att inte hamna i Lyxfällan

Har du svårt att hålla koll på din ekonomi? Börjar du bli orolig för att du ska hamna i Lyxfällan? Då kanske du bör ta till dig av Lyxfällans nya expert Patrik Wincent tre tips för hur du håller koll på din privatekonomi.


När den 24:e säsongen av Lyxfällan släpps 1:e februari slopas den gamla konstellationen med två programledare. Istället kommer tre nya experter in, vilka tillsammans med Magnus Hedberg ska vägleda deltagarna i den svåra ekonomiska “djungel” som de hamnat i. 

Vi på Nyheter24 fick under pressträffen för den nya säsongen av Lyxfällan chansen att ställa några frågor till Patrik Wincent. Patrik som är terapeut och författare säger att hans del i programmet kommer att ha ett mer terapeutisktperspektiv. Han ska därför hjälpa deltagarna att ändra sina vanor genom att förändra deras beteenden.

Patrik menar att det handlar om främst shoppingberoende som ger ett mindre dopaminpåslag. Vilket enklast kan liknas vid det man upplever genom intag av substanser, det vill säga exempelvis alkohol.

Hur ska man då göra för att inte hamna i Lyxfällan? 

I spelaren ovan får du Patriks tre tips för hur du ska agera för att inte få ekonomiska problem. 

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
Är du rädd för att hamna i Lyxfällan?
Tack för din röst!