Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tidigare Robinson-deltagare åtalas för mord

- 26/01/2018, 17:08
Våldtäkter, mord och utpressning, det är några av åtalspunkterna som tas upp när åtal nu väcks i en omfattande brottshärva i Katrineholm.

Våldtäkter, mord och utpressning, det är några av åtalspunkterna som tas upp när åtal nu väcks i en omfattande brottshärva i Katrineholm.

Våldtäkter, mord och utpressning, det är några av åtalspunkterna som tas upp när åtal nu väcks i en omfattande brottshärva i Katrineholm. Tio personer är misstänkta varav en är en känd TV-profil.

Det var den 14 maj förra året som en svårt skottskadad man hittades vid en skola i Katrineholm. Mannen som var i 35-årsåldern fick första hjälpen av förbipasserande, men trots det gick hans liv inte att rädda. Han avled samma kväll på sjukhuset. 

Efter drygt några veckor greps ett flertal personer för mordet, däribland en man i 40-årsåldern som deltagit i dokusåpan Expedition Robinson för ett par år sedan. Profilen har suttit häktad sedan han greps.  

Nu åtalas Robinson-profilen och ytterligare tre män för mordet. En femte man åtalas för anstiftan till mord, skriver Expressen. Enligt uppgifter till Katrineholmskuriren är svartsjuka ett tänkbart motiv till mordet.

Fem personer är häktade för bland annat inblandning i mordet, och totalt finns tio misstänkta för olika delar av brottsligheten. Rättegången väntas börja den 12 februari.

Expressen berättar även att åklagaren under fredagen lämnar in nio stämningsansökningar i åtalet, som omfattar mord, anstiftan av mord och grov misshandel, flera fall av grovt vapenbrott, grov utpressning, penningtvätt, anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse, narkotikabrott och våldtäkter i Katrineholm.