Torsdag 2 Dec
Stockholm

Therése Lindgren om rädslan: "Kan inte se mig i spegeln"

1 av 4
Youtube-profilen Therese Lindgren.
2 av 4
Therése Lindgren. Foto: Instagram.
Youtube-profilen Therese Lindgren.
3 av 4
Therése Lindgren. Foto: Instagram.
Youtube-profilen Therese Lindgren.
4 av 4
Therése Lindgren. Foto: Instagram.

Youtubeprofilen Therése Lindgren har över en halv miljon prenumeranter på sin populära kanal. Nu berättar hon i en gripande text att hon inte längre klarar av att se sin egen spegelbild.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är i en frågestund på sin nya blogg som Youtubeprofilen Therése Lindgren, 30, svarar på sina läsares funderingar. 

En tjej som har följt Therése i flera år har fått känslan av att Therése bara filmar för att hon "måste" och hon undrar också varför Therése startar upp många nya projekt. Personen, som använder signaturen Julia, undrar även vad det är för mening med Theréses blogg.

Youtubeprofilen Therése Lindgren berättar att hon inte mår bra. Bildkälla: Therese Lindgren Instagram.

"Räcker det inte med youtube, instagram, snap, podd, dplay osv..? Och din hemsida förr? Bara genuint undrar, då man märker efter att ha följt dig alla dessa år, att din youtube förändrats och Instagram i princip enbart är samarbeten".

Therése är brutalt ärlig i sitt gripande svar, och skriver att hon ibland känner att hon filmar för att hon "måste". 

Anledningen till att hon inte vill filma är för att hon sedan i december har börjat må sämre rent psykiskt.

"Jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig nu, för det här är ett så jäkla känsligt ämne och jag vet inte om det är rätt av mig att jag skriver det jag gör nu, men mitt absolut största problem just nu är att jag HATAR hur jag ser ut", skriver hon i sin blogg.

Therese skriver att hon inte står ut och inte vill se sig själv. Hon klarar inte av att se sin egen spegelbild.

"Det handlar inte om att jag har en dålig hårdag, utan det är något helt annat som händer i mig som jag inte upplevt tidigare, och det gör mig rädd", skriver hon.

Therese berättar att hon har försökt fortsätta att filma och uppdatera i samma takt som tidigare och låtsats som ingenting, men först på senare tid så har hon insett att hon beter sig annorlunda framför kameran. 

Therése Lindgren har mått dåligt sedan i december. Bildkälla: Therese Lindgren Instagram.

Hon har svårt att hålla ögonkontakt med kameran eftersom hon skäms.

"Jag skäms för hur jag ser ut och vill inte att ni ska se mig, jag vill inte se mig själv i view-findern, jag vill inte behöva se mitt ansikte när jag klipper ihop videon. Det tar emot att ta fram kameran och vrida den mot mitt ansikte, för jag vill inte", skriver Therese i det hjärtskärande inlägget.

Hon avslutar sitt inlägg med att skriva om känslorna över att överhuvudtaget öppna upp sig så mycket för sina läsare, och hon slår fast att det är det mest nakna hon har skrivit. 

"Det som händer i mig just nu är inte friskt, och det är svårt att prata om när jag är mitt i det. Jag vet inte hur jag ska göra och tro mig när jag skriver att det äter mig", skriver hon i bloggen.

Therese förväntar sig inte att alla ska kunna relatera eller förstå, men förklarar att det är hennes verklighet. 

Kommentarsfältet svämmar nu över av varma och fina kommentarer från hennes trogna läsare och många önskar att hon ska få bra professionell hjälp för att komma på rätt spår igen. 

Therése Lindgren stöttas nu av sina fans. Bildkälla: Therese Lindgren Instagram.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera
Kopiera länk
Dela