Söndag 18 Apr
Stockholm

Det här visste du nog inte om Melodifestivalen-stjärnan Ida Redig

Ida Redig tävlar i Melodifestivalen 2018.
1 av 4
Ida Redig tävlar i Melodifestivalen 2018. Foto: Instagram.
Ida Redig tävlar i Melodifestivalen.
2 av 4
Ida Redig tävlar i Melodifestivalen. Foto: Henrik Montgomery/TT
Ida Redig tävlar i Melodifestivalen.
3 av 4
Ida Redig tävlar i Melodifestivalen. Foto: Instagram
Ida Redig år 2010.
4 av 4
Ida Redig år 2010. Foto: SÖREN ANDERSSON / TT

Ida Redig gör sin debut i Melodifestivalen 2018 med bidraget "Allting som vi sa" – men Ida är långt ifrån en nykomling när det kommer till musik. Här är allt du behöver veta om den blonda Göteborgstjejen Ida.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ida Carolina Redig föddes den 10 juli 1987 vilket gör att hon är 30 år. På lördag tävlar Ida i Melodifestivalen med sitt bidrag "Allting som vi sa" som är skriven av Yvonne Dahlbom, Ida själv och Jesper Welander.

– Det är svensk pop när den är som bäst. En grymt bra låt som man vill dansa och klappa till och aldrig sluta lyssna på. Det är upptempo, världens bästa låt. Det är en Ida Redig-låt till hundra procent. Jag själv kan inte sluta lyssna på låten!, säger Ida själv om sitt bidrag till SVT.

Melodifestivalen
Ida Redig tävlar i Melodifestivalen. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Men vem är egentligen Ida Redig?

Ida började spela piano redan som liten men när hon skulle flytta hemifrån så kunde Ida inte ta med sig pianot. Då fick det bli gitarr för hela slanten istället. 

Sin musikaliska karriär inledde hon redan som 14-åring, då sjöng hon i rockbandet Leisure Lee.

I en intervju med Svenska Dagbladet år 2010 berättade Ida att hennes familj hade vänt henne ryggen. Varför vet vi inte – men en sak vi vet är att det inte stoppade Ida. 

Hon byggde en egen inspelningsstudio och spelade in sin sitt första album "Standing Here" som kom år 2010.

– Min familj har vänt mig ryggen. Väljer man att offra allt och satsa hårt på någonting tycker jag att man ska få deras stöd. Men jag fick inget och har fått jobba hårt för att komma dit jag vill. Även om alla låtar inte är skrivna under den perioden speglar skivan hela mitt liv, sa Ida till Svenska Dagbladet då.

Sedan år 2010 har Ida haft fullt upp – år 2014 släppte hon albumet "Thou Shall Not Be A Pussy" och år 2016 kom "Tills döden skiljer oss åt". 

Ida Redig 2010
Ida Redig år 2010. Bildkälla: Sören Andersson/TT Bild

Dessutom är Ida producent – under artistnamnet GIRL har Ida gjort musik till reklamfilmer för bland annat McDonalds, BMW, Barncancerfonden, Burger King, Coop och soundtracket till "Gåsmamman".

Ida och Miriam Bryant har dessutom körat med Kent under deras klubbturné. 

Privat bor Ida med Jonathan Myrén, 35, strax utanför Göteborg. Ida är dessutom riktigt träningsintresserad – på Instagram bjuder hon på många bilder från gymmet, och Ida har gjort något galet starkt – nämligen sprungit halvmaran i Brooklyn, New York. 

– Det var grymt! Jag glömmer aldrig den sista långa, raka, breda vägen genom Brooklyn som tusentals människor sprang under total tystnad, med undantag för alla klapprande springskor. Inte en enda åskådare. Inga hejarop. Psyket sattes verkligen på prov. Jag hade planerat att spurta in i mål men jag kunde inte öka takten, jag var helt slutkörd, berättade Ida i en intervju med träningstidningen SATS.

Så klarade Ida sitt mål? Javisst, med en minut till godo. 

Hur det går för Ida i Melodifestivalen ser du ikväll i SVT1 klockan 20.00.

Ida Redig
Ida Redig. Bildkälla: Instagram.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tittar du på Melodifestivalen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela