Artisten Moncho tävlar i melodifestivalen
Moncho har tagit många med storm, men hur mycket vet du egentligen om honom? - Foto: TT

Fem saker du inte visste om artisten Moncho

Artisten Moncho har fått folk att gå runt och nynna på hans låt Cuba Libre och ikväll så tävlar han i melodifestivalens andra chans. Här har du fem saker du inte visste om honom!


Artisten Moncho eller Ramón Marcos Enrique Monserrat som är hans riktiga namn föddes 1988 i Gävle. Han har gjord sig känd som en de tävlande i 2018 års upplaga av Melodifestivalen med den snärtiga låten Cuba Libre.

Det här är fem saker du INTE visste om honom!

Moncho Bild: TT

1. Moncho är storebror till rapparen Dani M

Artisteriet och talangen ligger definitivt i Monchos familj där inte bara han har briljerat på den svenska musikscenen. Som skrivet ovan är Moncho storebror till rapparen Dani M som har levererat låtar som "En sån som mej" och "Naiv".

Häftigt!

2. Född i Gävle men uppvuxen i Uppsala

Jajamen från 026 till 018. Moncho föddes i Gävle men växte upp i stadsdelen Stenhagen i Uppsala. Så Gävles förlust blev upplandsstadens vinst!

Grattis Uppsala!

3. Brukar rappa i köket

I en intervju som Moncho gjorde med SVT så berättar han hur han ibland tvingas stänga in sig själv i sitt kök medan han lagar mat för att kunna tänka ut och öva på sina texter.

Det är kanske därför han har sådana kryddiga verser!

4. Stolt pappa till tre döttrar med världens finaste namn

Vår stjärnartist Moncho bor tillsammans med sin sambo och sina tre döttrar Yoselin, Adelina och Yamilah i en lägenhet i Eriksberg. 

Visst är det världens sötaste namn?

5. Ville från början inte ha med "havet är djup"-influenserna i sitt melodifestivalbidrag Cuba Libre.

– Det roliga är att jag var emot den grejen. Jag ville slopa den delen av låten men de andra låtskrivarna sa att det var just det där som folk kommer nynna på, säger Moncho till Expressen

Han fortsätter:

– Jag hade skrivit en coolare del där jag rappade men de sa bara att jag skulle lita på dem. Jag sa "okej" och nu visade det sig att de hade så rätt. Jag måste svälja det, de hade rätt.

Fun fact om hans bidrag Cuba Libre:

Visste du att Cuba Libre har skrivits av artisterna Jimmy Jansson och Axel Schylström? Som även de har tävlat i  just Melodifestivalen.

Moncho uppträder i melodifestivalens andra chans ikväll klockan 20.00. Du kan se programmet på SVT 1.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du melodifestivalen?
Tack för din röst!