Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här visste du inte om Bondbruden Britt Ekland

- 21/03/2018, 07:57 -

Hon har varit modell, skådespelare, sångerska, Bond-brud och nu ska Britt Ekland vara en av deltagarna i Let's Dance 2018. Hur blev Britt upptäckt och hur tror hon att det kommer att gå i Let's Dance under våren? Nyheter24 fick en intervju med Bondbruden Mary Goodnight.

Den svenska före detta bondbruden Britt Ekland, 75, är aktuell i årets Let’s Dance. Britt kommer att dansa med Aaron Brown.

Nyheter24 fick en pratstund med Britt för att prata om hur hon blev upptäckt, Bond och hur det kommer att gå i Let’s Dance.

När hon får frågan om hur hon har tränat inför Let’s Dance svarar Britt att hon tränat pilates i 25 år nu.

– Den här fantastiska mannen har lärt mig allt när det gäller dans, jag kan inte ha någon bättre lärare, säger Britt och tittar på sin danspartner Aaron Brown.

Britt Ekland
Britt Ekland med sin danspartner Aaron Brown.

Men hur gick det till när Britt Ekland blev upptäckt? Det började i Italien på 60-talet.

Britt berättar att hon satt på ett cafe i Italien för att göra sin första film.

– Då kom en talangscout fram till mig och frågade om jag ville testfilma för 24/7 Fox.

Britt blev skickad till en filmskola i New York. Hon fick sjuårs-kontrakt med 24/7 Fox och där började hennes karriär ta fart. Vidare mot London för pressträff åkte Britt och där träffade hon sin första blivande man Peter Sellers. Efter tio dagar gifte de sig, gjorde två filmer tillsammans och fick en dotter, Victoria Sellers.

Deras äktenskap tog slut 1968 och Britt fick senare sonen Nicolaj med skivproducenten Lou Adler. Mellan sina äktenskap var hon sambo med musiklegendaren Rod Stewart. Det höll tyvärr inte och Britt gifte sig senare med Slim Jim Phantom. De fick sonen Thomas Jefferson 1988.

Peter Sellers
Britt Ekland med sin första man Peter Sellers.

Britt har varit med i över 40 internationella filmer men mest känd som Bondbrud i "Mannen med den gyllene pistolen".

Ni har nog också sett henne medverka i svenska program som Stjärnorna på slottet och Svenska Hollywoodfruar med Gunilla Persson och Maria Montazami.

Britt kommer att tävla i Let's Dance mot bland annat Viktor Frisk, Jon Henrik Fjällgren, Margaux Dietz och Nikki Amini. Let's Dance har premiär nu på fredag.

Vill du läsa mer om Britt Ekland? Det kan du göra här.

Se hela intervjun med Britt Ekland i klippet ovan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vet du vem Britt Ekland är?