Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Noomi Rapace: "Jag blev blind under inspelningen"

Nöje | 23/03/2018 14:53

Under en inspelning skulle det se ut som att Noomi Rapace hade fått tårgas i ansiktet. Makeupartisterna använde en nässpray för att få samma effekt, men när sprayen kom in i ögonen blev stjärnan tillfälligt blind.

Noomi Rapace har en roll i filmatiseringen av Norrmalmstorgsdramat, som var ett gisslandrama på Norrmalmstorg i Stockholm 1973 på dåvarande Kreditbanken. Efter Norrmalmstorgsdramat användes stockholmssyndromet som namn på något som skedde under dramat, nämligen att gisslan började utveckla en relation till kidnapparen och tog förövarens parti framför polisens. 

Nu gästar Noomi det populära intervjuprogrammet Skavlan, där Fredrik Skavlan intervjuar olika kända profiler. Och där berättar hon om en ögonskada hon fick på inspelningen. 

Noomi Rapace i Skavlan
Noomi Rapace berättar om när hon blev tillfälligt blind. Bildkälla: SVT

I filmen ska en scen illustrera hur det ser ut när gisslan har fått tårgas i ansiktet, och därför behövde även skådespelarna få något i ögonen för att framkalla svullnad, tårar och att ögonen skulle bli röda. 

För att lösa det öppnade makeupartisterna en nässpraysflaska och sprutade ut innehållet i rummet, men det visade sig vara en riktigt dålig idé. Noomi fick nämligen en kemisk brännskada av medlet i nässprayen. 

– Jag blev blind! På det ena ögat var jag blind i en vecka, och på det andra var jag blind i ett par dagar, säger Noomi i Skavlan. 

Hon fick under den här perioden hjälp av en vän som fick hjälpa henne med allt från att gå på toaletten till att duscha och att äta mat. 

– Det var en av de värsta grejer jag varit med om, säger hon i programmet. 

Det var just alkoholen i den nässprayen som användes som skapade den kemiska brännskada som Noomi fick i ögonen. 

Du kan höra henen berätta om det i klippet ovan. 

Skavlan sänds fredagar 16.00 på SVT Play eller 21.00 i SVT1.

Brukar du titta på Skavlan?