Noomi Rapace
Noomi berättar om när hon blev tillfället blind - Foto: TT/SVT

Noomi Rapace: "Jag blev blind under inspelningen"

Under en inspelning skulle det se ut som att Noomi Rapace hade fått tårgas i ansiktet. Makeupartisterna använde en nässpray för att få samma effekt, men när sprayen kom in i ögonen blev stjärnan tillfälligt blind.


Noomi Rapace har en roll i filmatiseringen av Norrmalmstorgsdramat, som var ett gisslandrama på Norrmalmstorg i Stockholm 1973 på dåvarande Kreditbanken. Efter Norrmalmstorgsdramat användes stockholmssyndromet som namn på något som skedde under dramat, nämligen att gisslan började utveckla en relation till kidnapparen och tog förövarens parti framför polisens. 

Nu gästar Noomi det populära intervjuprogrammet Skavlan, där Fredrik Skavlan intervjuar olika kända profiler. Och där berättar hon om en ögonskada hon fick på inspelningen. 

Noomi Rapace berättar om när hon blev tillfälligt blind. Bildkälla: SVT

I filmen ska en scen illustrera hur det ser ut när gisslan har fått tårgas i ansiktet, och därför behövde även skådespelarna få något i ögonen för att framkalla svullnad, tårar och att ögonen skulle bli röda. 

För att lösa det öppnade makeupartisterna en nässpraysflaska och sprutade ut innehållet i rummet, men det visade sig vara en riktigt dålig idé. Noomi fick nämligen en kemisk brännskada av medlet i nässprayen. 

– Jag blev blind! På det ena ögat var jag blind i en vecka, och på det andra var jag blind i ett par dagar, säger Noomi i Skavlan. 

Hon fick under den här perioden hjälp av en vän som fick hjälpa henne med allt från att gå på toaletten till att duscha och att äta mat. 

– Det var en av de värsta grejer jag varit med om, säger hon i programmet. 

Det var just alkoholen i den nässprayen som användes som skapade den kemiska brännskada som Noomi fick i ögonen. 

Du kan höra henen berätta om det i klippet ovan. 

Skavlan sänds fredagar 16.00 på SVT Play eller 21.00 i SVT1.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du titta på Skavlan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

1 timme sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

1 timme sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

1 timme sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

3 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

3 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.