Fredag 3 Dec
Stockholm

Konstnärens andra chans – fått göra om statyn av Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo byst
Har nu konstnären fått upprättelse?. Foto: TT & Youtube

Konstnären Emanuel Santos fick utstå en hel del kritik efter att bysten, föreställandes Cristiano Ronaldo, vid Madeiras flygplats avtäcktes. Nu har han fått en andra chans.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

2017 var ett händelserikt verkligen ett händelserikt år för fotbollens megastjärna Cristiano Ronaldo. Inte bara för att han vann årets Ballon D'or. 

Han fick även en flygplats döpt i sitt namn och blev medlem i den fruktansvärt exklusiva klubben "Vi som lever och har två egna statyer" .

Eller ja – en av dom är ju egentligen inte en staty utan en byst. Men låt oss, för enkelhetens skull, säga staty. Det klingar ju trots allt lite bättre.

Den omtalade statyn. Bild: Youtube

Den första statyn mottogs med... ja minst sagt blandade reaktioner. Vilket ni kan läsa mer om här. Vem hade kunnat gissa det? 

Den andra statyn då? Värre... Bilden spreds snabbt på sociala medier och snart så skrattade i princip hela världen åt bysten som skulle föreställa Cristiano Ronaldo.

Om Cristiano skämdes och hade en tuff period så är det nog inte jämförbart med hur konstnären, Emanuel Santos, mådde.

Han berättar i en videointervju med Bleacher Report att både han och hans familj hade några otroligt mörka dagar efter all uppmärksamhet konstverket fick på sociala medier. Men att han fortfarande är stolt över sitt verk, skriver Evening Standard.

– Jag gillade resultatet och var väldigt stolt över skapelsen. Om jag behövde göra det igen, så hade jag gjort den exakt likadan, säger Santos.

Som tur var fick även konstnären en ny chans att skapa en ny byst av Ronaldo och resultaten är om vi får säga vårt – mycket bättre.

Santons senaste konstverk av Ronaldo. Bild: Youtube

– Jag har skapat en ny byst endast för att visa folk att jag inte är vad media har fått mig att se ut som, han fortsätter:

– Självklart så finns rädslan över hur folk ska reagera när dom ser konstverket, men... jag vill att min son ska förstå att om man tycker om att göra något, så ska man inte låta sig bli besegrad av negativ kritik.

Ja – konst är väldigt subjektivt så det är upp till var och en att bestämma sin favorit. Vad vi dock kan konstatera är att det är sjukt häftigt att Ronaldo har hela två (!) konstverk i sin ära.

TV: Här är historien bakom Cristiano Ronaldos nya sneakers

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Var den nya statyn snyggare?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela