Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lill-Babs är död – blev 80 år

- 03/04/2018, 11:18

Det var under tisdagsförmiddagen som dottern Kristin Kaspersen bekräftade på sin Instagram att Lill-Babs har avlidit. Hon blev 80 år gammal.

Det var under tisdagsförmiddagen som döttrarna Malin Berghagen och Kristin Karspersen bekräftade att Barbro "Lill-babs" Svensson gått bort. 

Det var nyligen som Lill-Babs ilades in på sjukhus för akut hjärtsvikt. Där upptäcktes det att sångerskan hade en elakartad form av cancer, skriver Expressen

Under tisdagen somnade Barbro in omgiven av nära och kära på sjukhuset där hon var inlagd. 

"Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila. Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma. Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla idag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita. 

Nu behöver vi i familjen vår tid för vår sorg och ber att den respekteras. 
Kärlek Monica, Malin, Kristin och familjen. ”Nu går sista visan, dig vill jag sjunga för. Vi behöver varandra, du och jag och dom andra, som står utanför. Så låt den sista strofen, bli till en sån vi minns. Tack för att jag får ha dig. Tack för att alla finns!” En hälsning till mammas fina publik i länk i bio högst upp i min profil, skrev Kristin Kaspersen på sin Instagram. 

Barbro som lucia tillsammans med en ung Benny Andersson-
Barbro är en av våran tids största artister.

Det var för dryga månaden sedan som Barbro blev inlagd på sjukhud på grund av hjärtflimmer – läs mer om det här.