Måndag 6 Dec
Stockholm

Vittne avslöjar: Har över 100 bilder från Martin Timells fest

Vittnen berättar om festen på Martin Timells landställe på Mjölkö.
Vittnen berättar om festen på Martin Timells landställe på Mjölkö. Foto: Stella Pictures, Anders Wiklund/TT Bild. Bilden är ett montage.

Ett vittne väljer nu, efter samtal med sin fru, att träda fram och dela med sig av de bilder han har från den fest som ägde rum på Martin Timells landställe, där den våldtäkt ska ha ägt rum som Timell är polisanmäld och åtalad för.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 7,8 och 9 maj ska den tidigare TV4-profilen och "Äntligen hemma"-programledaren Martin Timell, 60, infinna sig i rätten då han står åtalad för att ha våldtagit en kvinna i en badtunna under en fest år 2008. 

Nu framkommer det nya, aldrig tidigare visade bilder från skandalfesten där våldtäkten ska ha ägt rum. Nyheter24 har tidigare skrivit om festen som av vittnen beskrevs som en riktig fyllefest där det även fanns droger.

Martin Timell har åtalats för våldtäkt. Bildkälla: Stella Pictures.

Nu har ett vittne, som tidigare har förhörts av polisen och då nekade till att han överhuvudtaget hade varit på festen, trätt fram och berättat att han har över 100 bilder och ett par videofilmer från festkvällen, avslöjar tidningen Metro.  

Anledningen till att vittnet har ändrat sig är ett samtal med sin fru, skriver Expressen.

"Efter diskussioner med sin fru kommit fram till att han var på aktuell fest. Därefter har han gått igenom ett antal hårddiskar och till slut funnit dessa bilder", står det att läsa från det nya förhöret, skriver Expressen.

Martin Timells landställe på Mjölkö. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

På en av bilderna syns en skrattande Timell stå med ett förekläde på sig. 

Den kvinna som har anmält Timell för våldtäkt syns sittande i badtunnan på en av bilderna, och på en annan bild står Timell på en brygga klädd i en morgonrock.

Anna Bengtson är åklagare i fallet, och för Expressen berättar hon att de tidigare okända bilderna är tagna i badtunnan "i samband med gärningen". 

Men vilken betydelse bilderna kan få kan inte Bengtson svara på. 

– Bilderna visar inte något övergrepp. Själva gärningen finns inte på bild, säger hon till Expressen. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela